"Sınırlarımızda ülkemize zarar verecek koridora izin vermeyiz"

Zeytin Dalı Harekatı'nın gerekli olduğunu ifade eden Saadet Partisi Tekirdağ il Başkanı Feti Pehlivan "Sınırlarımızda Türkiye'ye zarar verecek bir koridorun özellikle ABD tarafından oluşturulmasına izi

SİYASET 8.02.2018 23:07:00 0

Pehlivan, iktidarın, Zeytin Dalı Harekatı'na yönelik bazı söylemlerini eleştirerek “İktidar, milli bir meseleyi siyasi bir malzeme haline getirme eğiliminde iç politikada. Bizim birlik ve beraberlik içinde olmamızın icap ettiği bir dönemde iktidarların böyle bir yolu tercih etmesi anlaşılır bir tavır değildir. Ne yazık ki hükümet bu tavrıyla Zeytin Dalı Harekatı'nı tabiri caizse zeytin yağı operasyonuna çevirme çabasında. Afrin'i bahane ederek her türlü ülke problemini sümen altı etmenin yolunu arıyor” dedi.

 

“NE GİBİ SONUÇLAR DOĞURACAK MERAK EDİYORUZ”

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Vatikan'da Katoliklerin ruhani lideri Papa Franciscus ile yaptığı görüşmeyi önemsediklerini ifade eden Pehlivan, “ziyaretin İslam dünyası için ne gibi sonuçlar doğuracağını merak Ediyoruz” dedi.

 

“AMERİKA İLE AYNI ÇUVALA GİRİLMEZ”

 

Pehlivan, Zeytin Dalı Harekatı'nın gerekli bir operasyon olduğunu ifade ederek “Sınırlarımızda Türkiye'ye zarar verecek bir koridorun özellikle ABD tarafından oluşturulmasına izin veremeyiz. Bunu herkes bilsin. O bölgedeki Kürt, Arap ve Türkmen kardeşlerimiz de bilsin ki Amerika ile aynı çuvala girilmez” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU