36 mahallede 700 bin dekar alanı kapsayacak

Tekirdağ İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Tekirdağ 1. Kısım Arazi Toplulaştırma ve Tarla İçi Geliştirme Hizmetleri Proje sunum toplantısı düzenlendi.

GÜNDEM 8.02.2018 16:02:00 0
36 mahallede 700 bin dekar alanı kapsayacak

Tekirdağ Ticaret Borsası'nda düzenlenen programa, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Vali Yardımcısı Tayyar Şaşmaz, Süleymanpaşa Kaymakamı Arslan Yurt, Malkara Kaymakamı Erkan Karahan, Hayrabolu Kaymakamı Erkan Karahan, Tarım İl Müdürü Zekeriya Sarıkoca, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Tamer Dodurka, sivil toplum kuruluşları yetkilileri muhtarlar, bürokratlar ve çiftçiler katıldı.

 

17 MAHALLEYİ KAPSAYACAK

 

Proje ile ilgili bilgi veren Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Zekeriya Sarıkoca ile bakanlık yetkilileri projenin Süleymanpaşa'da 12 mahalle, Malkara’da 7 mahalle ve Hayrabolu’da 17 mahalle olmak üzere toplam 36 mahallede 700 bin dekar alanı kapsayacağını dile getirdi.

 

“BU PROJEYE SAHİP ÇIKACAĞIZ”

 

Tekirdağ, Büyükşehir olduğu zaman, büyükşehir hakkında vatandaşa yönelik ciddi bir bilgilendirme yapılmadığını belirten Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da “Ne kırsal kesimde, ne de kent merkezinde yaşayan vatandaşlara büyükşehir'in ne getireceği, ne götüreceği anlatılmadı. Ancak bu toplantılar bizim için çok önemli. Hatta bu toplantıların resmi paydaşlarının bu konuda birkaç kez daha toplantı yapmasında fayda var. Biz de Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak, bu işlerin daha çabuk tamamlanması anlamında destek olacağız. Tekirdağ'ın buna ihtiyacı var arkadaşlar. Bu projeye sahip çıkacağız” dedi.

 

Haber / Menşure KARDEŞ