4 yılda 500 milyon liralık altyapı yatırımı

Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ) Genel Müdürü Dr. Şafak Başa, TESKİ'nin kurulduğu günden bugüne kadar içme suyu, atıksu ve yağmur suyu yatırımları ile Tekirdağ genelinde oldukça

GÜNDEM 8.02.2018 15:53:00 0
4 yılda 500 milyon liralık altyapı yatırımı

Bu kapsamda 877 kilometre içme suyu, 1.063 kilometre atıksu ve 105 kilometre yağmur suyu altyapı imalatının yapıldığını kaydeden Başa “Tekirdağ halkı bu imalatlarla birlikte toplamda 2 bin 45 kilometre sağlıklı altyapıya kavuşmuş oldu. TESKİ’nin kurulmasını takip eden yaklaşık 4 yıl gibi kısa bir süre içinde Tekirdağ için yaptığı altyapı yatırımlarının mali değeri 500 milyon TL’yi aştı” dedi.

 

“ARITMA TESİSLERİ DE İNŞA EDİYOR”

 

TESKİ’nin altyapı imalatlarının yanı sıra arıtma tesisleri de inşa ettiğini söyleyen Başa “İnşa edilen arıtma tesisleri içme suyunu arıtarak vatandaşa sağlıklı su veriyor, atıksuyu arıtarak standartlara uygun bir şekilde doğaya deşarj ediyor. Çalışmalarımızı hız kesmeden sürdürüyoruz. TESKİ’nin 2019 yılı hedefi olan 2.000 kilometre altyapı imalatı yapmış olmak, yapılan yatırımlarla şimdiden aşılmış oldu. TESKİ emekçileri gece gündüz sahada aktif bir şekilde çalışarak ve vatandaşlara hizmet vermektedir. TESKİ Genel Müdürlüğü Tekirdağ’ın altyapı eksiği olan yerlerde gerekli tespitleri yaparak, çalışma yapılmasını kararlaştırıyor ve proje çalışmalarına başlıyor. Sistemli bir şekilde uzman mühendisler tarafından hazırlanan projeler uygulanıyor ve uzun ömürlü altyapı tesisleri inşa ediliyor” dedi.

 

“ÇALIŞMALAR DEVAM EDECEK”

 

Her geçen gün nüfusu artan Tekirdağ’ın su ihtiyacına karşılık verebilmek ve yeni kaynaklar üretmek için çalışmalara devam ettiklerini kaydeden Başa “Büyük altyapı yatırımlarımızın sonuna geldik. Bu süreçten sonra daha küçük boyutlu yatırımlarla çalışmalarımızı devam ettireceğiz” dedi.

 

Haber / Ruşa ELMA