Darp iddialarına bakanlıktan açıklama

Bursa'nın Mudanya ilçesi kaymakamı olduğu dönemde tanıştığı Meltem Ö.'yü kaçırıp ormanlık alanda dövdüğü iddia edilen Kırklareli Valisi Orhan Çitfçi, olayla ilgili suskunluğu

GÜNDEM 8.02.2018 14:54:00 0
Darp iddialarına bakanlıktan açıklama

21 Haziran 20107 tarihinde Kırklareli Valiliği’ne atanan Orhan Çiftçi, Mudanya Kaymakamı olduğu dönemde tanıştığı Meltem Ö.'yü beraberindeki 4 kişiyle birlikte kaçırdığı, götürdüğü ormanlık alanda dövdüğü iddialarının ortaya çıkmasının ardından sessizliğini koruyor.

 

SESSİZLİĞİNİ KORUYOR

 

Vali Çiftçi, gazetecilerin görüşme taleplerini geri çevirdi. Makamında ilin sorunlarıyla ilgili kurum müdürleri ile toplantı gerçekleştiren Çiftçi, gazetecilere valilik görevlileri ile gönderdiği haberde konuyla ilgili konuşmayacağını bildirdi.

 

MÜFETTİŞ GÖREVLENDİRİLDİ

 

İddianın ardından İçişleri Bakanlığı'ndan açıklama geldi. Açıklamada, olayla ilgili soruşturma kapsamında müfettiş görevlendirildiği ifade edildi. Açıklamada “Bugün bazı basın yayın organlarında Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi hakkında belirtilen ve yargıya intikal etmiş iddialar Bakanlığımıza ulaşır ulaşmaz, 15/09/2017 tarihinden itibaren ivedi olarak Mülkiye Müfettişi görevlendirilerek gerekli araştırma-soruşturma başlatılmış olup, süreç devam etmektedir. Söz konusu haberde yer alan tarafların, karşılıklı olarak birbirleri hakkında hukuk ve ceza davaları açtıkları ve bu davaların da halen devam ettiği, Bakanlığımızca yapılan soruşturma sonucuna göre gerekli idari işlemin gerçekleştirileceği hususu, Kamuoyuna saygıyla duyurulur” denildi.

 

İŞTE O İDDİALAR

 

Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi (52) ile 2 yıla yakın süren bir birlikteliklerinin olduğunu ileri süren Meltem Ö. (48), şiddet uyguladığı gerekçesi ile aldırdığı koruma kararı sonrası İçişleri Bakanlığı başmüfettişine verdiği ifadede şu iddialarda bulundu: “Orhan Çiftçi ve beraberindeki 4 kişi beni Bursa’da ormanlık bir alana götürerek 2 saate yakın darp etti. Bu kişilerin elinden, Çiftçi’nin zorlamasıyla, ayaklarının altını öperek kurtuldum.”

 

Haber / Şaban KARDEŞ