Terör örgütü mevzileri bombalandı

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Suriye'nin Afrin bölgesindeki pkk/kck/pyd-ypg'li ve deaş'lı teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için başlatılan 'Zeytin Dalı Harekâtı'nda 19'uncu günde etkisiz hale getirilen

GÜNDEM 7.02.2018 18:56:00 0
Terör örgütü mevzileri bombalandı

Genelkurmay Başkanlığı tarafından Zeytin Dalı Harekâtı ile ilgili yapılan açıklamada 999 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi. Açıklamada şöyle denildi: "Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında bölgeden elde edilen bilgilere göre, 7 Şubat 2018 tarihinde, 29 PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir. Harekâtın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 999 olmuştur. Zeytin Dalı Harekâtı planlandığı şekilde başarıyla devam etmektedir."

 

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Osmaniye ve Kadirli Şubesi üyeleri, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Afrin'deki 'Zeytin Dalı Harekatı'nda görev alan askerlere destek için Kilis'e gitti.

 

Suriye'nin Afrin kenti ile Kilis arasında yer alan ve Türkiye'nin sınır kentlerine roket atılan Darmık ile Şeyh Horoz Dağları yamaçlarındaki terör örgütü pkk/ypg mevzileri, karadan bombalandı. İnsansız hava araçları tarafından belirlenen hedefler, sınırda konuşlu topçu bataryaları tarafından fırtına obüsleri ve çok namlulu roketatarlarla ateş altına alındı.

 

Şaban KARDEŞ