'Kralın Diş Ağrısı' çocuklar için sahnelenecek

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı ve Saray Belediyesi işbirliğince Kralın Diş Ağrısı isimli tiyatro oyunu 8-9 Şubat tarihlerinde Saray'da çocuklar i

GÜNDEM 7.02.2018 18:53:00 0

SEYİRCİ İLE BULUŞACAK

 

Senem Batır’ın uyarladığı ve yönettiği Kralın Diş Ağrısı isimli tiyatro oyunu 8 Şubat Perşembe ve 9 Şubat Cuma günü seyirci ile buluşacak. Müzikli danslı çocuk oyunu, 8 Şubat Perşembe günü 11:00 ve 13:00 seanslarında Saray-Safaaslan'da sahnelenecek olan oyun, 9 Şubat Cuma günü de saat 11.00'da Saray-Küçükyoncalı'da ücretsiz olarak sahnelenecek.

 

TİYATRO OYUNUNUN KONUSU

 

Müzikli danslı çocuk oyunu dişi ağrıyan bir çocuğun diş hekimini ziyaret etmesi ile başlıyor. Ağrılardan çok şikayetçi olan çocuk derdine derman aramaktadır. Diş hekimi de onun sorunu çözmeden önce ona bir hikaye anlatarak çocuğun korkularını unutmasına yardım etmek istiyor. Anlattığı hikayede zamanın birinde yaşayan kral, şiddetli diş ağrıları için ülkenim dört bir yanına haber gönderir. Diş ağrılarını geçirene bir altın ödül verilecektir. Ancak dönemin insanları oldukça mantıksız çözümler getirecektir. Akıllı kadın, kuvvetli adam, büyücü, soytarı, pastacının çözümleri hiç bir işe yaramayacaktır. Diş ağrılarına rağmen pastacının pastasını yiyeceği sırada gelecekten gelen bir diş hekimi ve yanında getirdiği çocuk, krala ağız ve diş sağlığının önemini anlatıp diş ağrılarını nasıl geçirebileceğini anlatmaktadır. Verdiği mesajlar ve görselliği ile çocuklar için keyifli, eğlendirici ve öğretici niteliği taşıyan tiyatro oyununda ağız ve diş sağlığının önemi vurgulanacak.

 

Haber / Özge MERİÇ