Meclis, komisyon raporlarını görüştü

Çerkezköy Belediye Meclisi'nin Şubat ayı toplantısının ikinci oturumu Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay başkanlığında yapıldı. Saat 15:00'da yapılan toplantıda komisyonlara havale edile

GÜNDEM 5.02.2018 18:04:00 0
Meclis, komisyon raporlarını görüştü

Çerkezköy Belediye Meclisi, saat 15:00’da Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay başkanlığında yapıldı. AK Partili meclis üyeleri Ömer Kılınç, Remzi Garip, Ali Dönmez dışında tüm meclis üyelerinin katıldığı toplantıda komisyonlara havale edilen gündem maddeleri ile ilgili komisyon raporları görüşüldü.

 

KOMİSYON RAPORLARI GÖRÜŞÜLDÜ

 

6 adet belediye hissesinin satışı ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nun tavsiye kararı görüşüldü. Komisyon raporu doğrultusunda 5 hissenin satışı kabul edilirken, bir tanesi ise reddedildi. Toplantıda dereceye giren sporculara ödül verilmesi ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu raporu görüşüldü. Aralık ayında Çanakkale’de yapılan Türkiye Kick Boks Şampiyonası’nda Türkiye 2.’si olan Mertcan Solgül ile Türkiye 3.’sü olan İbrahim Taşkıran’a birer adet tam altın verilmesi komisyonun raporu doğrultusunda oy birliği ile kabul edildi.

 

OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

 

Toplantının bir sonraki gündem maddesinde İstasyon Mahallesi 1590 ada 3 parsel ve 1591 ada 3 ve 6 nolu parsellere ait plan değişikliğine ilişkin kurum raporu hakkındaki komisyon raporu görüşülürken, plan değişikliği yapılması oy birliği ile kabul edildi. İlgili gündem maddesinin karara bağlanmasının ardından Hukuk İşleri Müdürlüğü’nün 25.01.2018 gün ve 19 sayılı 7 milyon 500 bin TL’lik Teminat Mektubu hakkındaki komisyon raporu görüşüldü. Konuyla ilgili “Belediye hizmetlerinin tüm iş ve işlemlerinde belediyemiz aleyhine yürütülen ilamlı takiplerde tehir-icra kararının alınabilmesi için bankalardan 7 milyon 500 bin TL’ye kadar defaten veya birden fazla teminat mektubu alınması, teminat mektubunu şekli, süresi ve diğer hususları belirlenmeye Belediye Başkanına yetki verilmesi hususunda komisyonumuz oy birliği kararı alındı” bilgisi verildi. Komisyon raporu oybirliği ile kabul edildi.

 

“48 MİLYONLUK KAMU BORCU”

 

Meclis toplantısının bir sonraki gündem maddesinde Kızılpınar’da yol ve kaldırım çalışmaları için 15 milyon TL’lik kredi kullanılması hakkında komisyon raporu görüşüldü. Hizmete karşı olmadıklarını söyleyen AK Parti Grup Sözcüsü Ayhan Çitil “Bu kredi ileride limit çekmede belediyeyi sıkıntıya sokmayacak mı ?” dedi. Bunun üzerine konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay “Ben Çerkezköy Belediyesi’nin 2004-2013 yılları arasındaki kamu borçlarından bahsettim. Belediyenin o dönem ödenmeyen 48 milyonluk kamu borcunun yükünü ödüyoruz. Geçmişe dönük 24 milyonluk borcu ödedik” dedi.

 

BELEDİYE 15 MİLYON TL KREDİ ÇEKECEK

 

Kızılpınar’da altyapının yüzde 80’inin bittiğini söyleyen Akay “190 sokağın asfaltını ve kaldırımını İller Bankası’ndan çekeceğimiz para ile yapacağız. İhtiyaç olduğundan dolayı bu krediyi çekiyoruz” dedi. Yaz sonuna kadar Kızılpınar’da alt yapıyı bitireceklerini söyleyen Akay “Eğer kendi çarkımızı iyi çevirirsek krediyi ödemede sıkıntı yaşamayız. Borcumuzu ödeyebilme kapasitesine de sahip belediyeyiz” dedi. İlgili gündem maddesi oybirliği ile karara bağlandı.

 

KOMİSYON RAPORU KARARA BAĞLANDI

 

Toplantının bir sonraki gündem maddesinde Bağlık Viyadüğü’nün yapılacağı alan üzerinde bulunan 1499 ada 1 parselde bulunan 555,73 metrekarelik şahıs hissesinin Belediye’ye ait 1719 ada 1 parselde bulunan Belediye’ye ait parsel ile takasının yapılması veya kamulaştırmasının yapılmasıyla ilgili komisyon raporu görüşüldü. Söz konusu 555,73 metrekarelik şahıs hissesinin Belediye’ye ait 1719 ada 1 parselde ihdas ve tevhid işlemi yapıldıktan sonra takasının yapılması ya da söz konusu hissenin kamulaştırılmasının yapılması oy birliği ile kabul edildi.

 

BİR SONRAKİ TOPLANTI 1 MART’TA

 

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay “Bugün alınan kararın ardından süreç Büyükşehir’de devam edecek. Karayollarından onay geldikten sonra Mart sonunda ihaleye çıkar, Nisan ayında iş temsil edilir ve Nisan sonunda da viyadüğün temeli atılır. Bağlık mahallesinde bulunan kambur köprü ile ilgili de çalışmalar yapacağız” dedi. Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından toplantı sona erdi. Mart ayı meclis toplantısı 1 Mart Perşembe günü saat 15.00’da yapılacak.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU