"Afrin'e gitmeye hazırız"

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Afrin'deki terör unsurlarına yönelik başlattığı Zeytindalı Harekatı'nda Türk Silahlı Kuvvetlerinin yanında olduklarını belirten Türkiye Muharip Gaziler D

GÜNDEM 5.02.2018 18:02:00 0

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan, gazilerle birlikte basın açıklaması yaptı. Dernek binasında yapılan açıklama öncesi Osmanlı Cami İmamı Selahattin Albayrak tarafından Kuran’ı Kerim okundu. Ülkemizin tarih boyunca bulunduğu konum itibariyle rahat bırakılmadığını belirten Yarlıgan “İçerden ve dışarıdan müdahaleler ile zor duruma düşürülmek ve parçalanmak istenmiştir. Bizler vatanımıza olan bu hain emellere dur demek adına büyük mücadeleler vermiş ve bu uğurda canımızı vermişiz. Yaşadığımız bunca acıya rağmen kendimizi toparlamayı da her daim bilmişiz” dedi.

 

“HAİN EMELLERİNİ BUGÜN DE SÜRDÜRÜYORLAR”

 

 Geçmişten günümüze taşınan bu hain emellerin geçmişte olduğu gibi bugün de güney sınırlarımız üzerinden sürdürüldüğünü kaydeden Yarlıgan “Suriye sınırımıza konuşlandırılan pyd, ypg terör örgütleri ve bunların destekleyicisi, müttefikimiz ve dostumuz olarak gözüken bu ülkeler tüm kirli oyunlarını oynamaya devam ediyor ve bizim de buna seyirci kalmamızı bekliyorlardı. Açıklıkla yapılan silah destekleri, parasal yardımlar buz dağının görünen kısmıydı sadece” dedi.

 

“ORDUMUZUN YANINDA OLDUĞUMUZU GÖSTERMELİYİZ”

 

Pkk, pyd,ypg,daiş ve feto gibi terör örgütlerinin ipini elinde tutan başta ABD ve destekçi diğer güçlerin ortak emellerine dur demenin zamanının çoktan geldiğini kaydeden Yarlıgan “Devletimiz, Zeytin Dalı Harekatı başlatarak bu kirli oyuna müdahalesini yapmış, gereken cevabı güçlü ordumuzla vermiştir ve vermeye devam edecektir. Bu zorlu süreçte bizler de birlik ve beraberliğimizi muhafaza ederek kahraman ordumuzun yanında olduğumuzu göstermeliyiz” dedi.

 

“AFRİN’E GİTMEYE HAZIRIZ”

 

Bütün kirli oyunların sonunu getirmenin, milletimizin güçlü iradesine ve birlikteliğine bağlı olduğunu vurgulayan Yarlıgan “Birlik ve beraberliğimiz Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşı’nda olduğu gibi bizleri aydınlığa çıkaracak ve düşmanın yüzüne bir tokat gibi inecektir. Bu birlik ve beraberliğimiz geçmişte olduğu gibi ülkemizin refahının ve huzurunun yegane temeli olacaktır” dedi. Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilciliği olarak başlatılan bu harekata en güçlü şekilde destek verdiklerini ve devletin, ordunun, milletin her zaman yanında olduklarını söyleyen Yarlıgan “Bizim ülkemiz ve vatanımız bu topraklardır. Toprağımıza, vatanımıza, milletimize sahip çıkmazsak yaşamımızın ve yarınlara dair umutlarımızın hiçbir anlamı kalmayacak. Zeytin dalı harekatı bütünlüğümüzün koruyucu kıvılcımı, yüreklerimizin tek vücutta atmasının nişanesi olacaktır. Burada bütün terör örgütlerini şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. Gaziler olarak her an Afrin’e girmeye hazırız” dedi. Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilciliği üyesi gazi Fevzi Cokunöz de gaziler olarak Afrin’e girmek için kaymakamlığa müracaat edeceklerini belirterek, “Gaziler olarak amacımız ordumuzun Zeytin Dalı Harekatı başlattığı Afrin’deki harekata katılmak istiyoruz ve gaziler olarak hepimiz katılmaya hazırız” dedi.

 

Haber / Ayşenur AYDIN