18 okul projesi, yatırım programına alındı

Halkla Buluşma Toplantısı'nda Fevzipaşa Mahallesi sakinleri ile bir araya gelen Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, "Burada göreve ilk başladığımda karşılaştığımız en büyük

GÜNDEM 5.02.2018 15:23:00 0
18 okul projesi, yatırım programına alındı

Her ay farklı bir mahallede Halkla Buluşma Toplantısı düzenleyen Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, bu ayki toplantısını Fevzipaşa Mahallesi’nde düzenledi.

 

BU AY FEVZİPAŞA’DA DÜZENLENDİ

 

Mahallede bir kıraathanede düzenlenen toplantıya Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban’ın yanı sıra İlçe Jandarma Komutan Vekili J. Yzb. Volkan Torun, İlçe Emniyet Müdürü Serdar Kurtoğlu, Çerkezköy Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Nuray Koç, İlçe Yazı İşleri Müdürü Muhteber Kuralay, Fevzipaşa Mahallesi Muhtarı Turhan Ersöz, AK Parti Çerkezköy Belediyesi Meclis Üyesi Melek Şen ile çok sayıda vatandaş katıldı. Toplantıda sorunlarını dile getiren mahalle sakinleri, Devlet Hastanesi’ne yeni doktor atamalarının gündemde olup olmadığı sordu. Yeşil Cami civarında asfaltlanmayan yolların bulunduğunu, mahallede bazı sokaklarda elektrik kablolarının halen dışarıda olduğunu belirten vatandaşlar, Güveniş Caddesi’nde özellikle okul giriş-çıkış saatlerinde trafiğin yoğun olduğunu, bu durumun vatandaşlar ile öğrenciler için sıkıntıya neden olduğunu dile getirdi.

 

“18 OKUL PROJESİNİ YATIRIM PROGRAMINA ALDIK”

 

Kaldırımlarda ve engelli geçiş yerlerine sürekli araçların park edildiğini söyleyen vatandaşlar, Günaylar Sokak’ta da gece aydınlatmalarının olmadığını belirtti. Vatandaşların “Sizin gözünüzden bakacak olursak ilçemizin ne gibi eksiklikleri var? Nelerin yapılması gerekiyor ?” sorularını sorması üzerine Kaymakam Abban “Özellikle sanayiden dolayı iş olanaklarının fazla olması sebebi ile ilçemizde her yıl yaklaşık yüzde 10 nüfus artıyor. Bu hızlı nüfus artışı da alt yapı yetersizliğini, trafik sorununu, güvenlik sorununu, eğitim problemini beraberinde getiriyor. Burada göreve ilk başladığımda karşılaştığımız en büyük sorun eğitim sorunuydu. Sınıflarımız çok kalabalık, dersliklerimiz yetersiz, fiziki şartlarımız çok iyi değildi. Hayırseverlerimiz ile birlikte el ele vererek şimdiye kadar 18 tane okul projemizi yatırım programlarına aldık” dedi.

 

“BÜYÜK ÖLÇÜDE ÇÖZECEĞİZ”

 

Bu projelerin tamamlanmasından sonra ilçedeki eğitim sorununu büyük ölçüde çözeceklerini dile getiren Abban “İlçemizde karşılaştığımız diğer sorunları de elimizden geldiğince çözmeye çalışıyoruz.” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU