"Terörün başı bulunduğu yerde eziliyor"

AK Parti'nin Tekirdağ 6. Olağan Kongresine katılan AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım, Zeytin Dalı Harekatı'nın terörün başının bulunduğu yerde ezilme harekatı oldu

GÜNDEM 4.02.2018 19:52:00 0

Başbakan Binali Yıldırım Cumartesi günü yapılan Tekirdağ 6. Olağan İl Kongresi’ne katıldı.

 

İL PROTOKOLÜ TARAFINDAN KARŞILANDI

 

AK Parti İl Kongresi’ne katılmak üzere Tekirdağ’a gelen Yıldırım’a Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı eşlik etti. Yıldırım ve beraberindekiler; Vali Mehmet Ceylan, Milletvekilleri ve il protokolü tarafından karşılandı.

 

ÜÇ KEMALLER ŞEHRİ

 

Atatürk Spor Salonu’nda düzenlenen Tekirdağ 6. Olağan İl Kongresi'nde konuşan Yıldırım, Tekirdağ'ın ‘Mustafa Kemal, Namık Kemal, Yahya Kemal’ olmak üzere üç Kemal'in memleketi" diye bilindiğini ifade ederek “Tekirdağ Cumhuriyet'in, bağımsızlığın, mücadelenin başladığı ve bugünkü Türkiye Cumhuriyeti'nin geçmişindeki en büyük başarıyı ortaya koyan bir şehir” dedi. Kongrenin 2019'da Tekirdağ'ın yerel yönetimde de iktidara gelişinin habercisi olduğunu dile getiren Başbakan Yıldırım Tekirdağ’da ‘Menzile giden yol, seni menzilden ayırmaz. Yol menzilin bir parçasıdır’ şeklinde bir söz olduğunu ifade ederek “İşte biz, menzile, hedefe giden yolda gece gündüz yürüyoruz, hep beraber yürüyoruz” dedi. Zeytin Dalı Harekatı başlarken, Mehmet Kuzu isimli bir askerin ‘Vatan bizim için kızıl elmadır’ dediğini anımsatan Yıldırım “Mehmet Kuzu Tekirdağlı. Annesi Ümmühan Kuzu ve babası Cemil Kuzu da bugün kongrede bulunuyor” dedi.

 

“LAFLA MİLLİLİK OLMAZ”

 

CHP'nin 36. Olağan Kurultayı'nın yapıldığını anımsatan Yıldırım “Sayın Kılıçdaroğlu diyor ki 'Eğitimimiz milli olacak. Afrin Harekatı milli olacak. Ordumuz milli olacak’. Be kardeşim bunlara itiraz eden mi var? Eğer her şeyin milli olmasını istiyorsan AK Parti'ye bak. Milli ittifak var, buyur sen de katıl. Hep beraber yolumuza devam edelim. Lafla millilik olmaz, millilik Afrin'de teröristlerin başına bomba gibi düşmekle olur. Millilik, hudutlarımızda oluşturulan terör devletine geçit vermemekle olur. Millilik, ay yıldızlı bayrağı alıp Hakkari'de dalgalandırarak gezmekle olur. Lafla millilik olmaz” dedi.

 

“ATATÜRK’ÜN VASİYETİDİR”

 

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasında "İçeride şu kadar faiz verdiniz, dışarıda bu kadar faiz verdiniz" dediğini ifade eden Yıldırım “Niğde-Ankara Otoyolu'nu ihale ettiler, kazma vuramadılar. Kriz geldi maalesef bütün işler yattı, bütün projeler bir yana bırakıldı. Tekirdağ'a bakın, 2002 öncesi Tekirdağ'ın yollarına bakın. Tekirdağ-Muratlı arası demiryolu projesi Atatürk'ün vasiyetidir. Kim yaptı? AK Parti yaptı. Tekirdağ'a ikinci limanı AK Parti kazandırdı. Tekirdağ'a bölünmüş yolu, çevre yolunu, alt geçitleri, üst geçitleri kazandıran kim? AK Parti. AK Parti, yapar, söz verirse sözünü yerine getirir. AK Parti yapamayacağı hiçbir şeyin sözünü de vermez. Sayın Kılıçdaroğlu, kimin faize ne kadar para verdiğini eğer bilmek istiyorsan rakamlara bak” dedi.

 

“HESAP YOK, KİTAP YOK”

 

2002'de milli gelirin yüzde 14,4'ünün faize gittiğini söyleyen Yıldırım “Bugün faiz giderlerinin milli gelir içindeki payı yüzde 2'nin altındadır. Kim memleketi soydurmuş, kim memleketin kuruşuna sahip çıkmış rakamlara bakarak konuşalım. Diyor ki 'İktidara gelirsek, öğretmenlere 5 bin liranın üzerinde maaş vereceğim.' Tabii iktidara gelme umudu olmadığı için her şeyi söyler, dilin kemiği yok. Böylelerine rahmetli babaannem derdi ki 'Kaval elin, yel Allah'ın', üfle Kemal üfle, seninki de bu hesap. Hesap yok, kitap yok” dedi.

 

“AK PARTİ TÜRKİYE’NİN UMUDUDUR”

 

AK Parti'nin hayalleri gerçeğe dönüştüren partinin adı olduğunu ifade eden Yıldırım “AK Parti sorunları torunlara havale eden değil anında çözen bir partidir. AK Parti dağ gibi sorunları dağ hizmetlere dönüştüren partidir. AK Parti Türkiye'nin umududur. Bu büyük davanın birer neferiyiz. Geride kalan 16 yılı birlikte beraberlik içinde büyük hizmetlerle tamamladık” dedi. Hiçbir zaman makam ve mevki peşinde koşmadıklarını söyleyen Binali Yıldırım “Her zaman vatandaşımızın hakkını ve hukukunu savunduk. Bizi bir araya getiren en önemli şey, Türkiye'nin geleceği, milletin refahı ve mutluluğu oldu. Bu kutlu yürüyüşümüzü birçok defa durdurmak için önümüze çıktılar. Hiçbirine fırsat vermedik. AK Parti'yi yolundan çevirmek istediler. Karşımıza çıkan engelleri aşa aşa bugünlere geldik” dedi.

 

“DARBECİLERE BU ÜLKEYİ TESLİM ETMEYİZ”

 

Bunları başaramayanların 15 Temmuz darbe girişiminde bulunduklarını ifade eden Yıldırım “Yine başaramadılar. Çünkü gençler, kadınlar, erkekler 7'den 70'e bütün millet, Tekirdağ meydana indi. Bayrak inmedi, ezanlar dinmedi. Alçaklara gereken dersi verdiniz. Nice oyunları, nice planları başlarına geçirdik. Bundan sonra da inşallah hiçbir şekilde hiçbir vesayet odağı bu ülkeyi kutlu yürüyüşünden döndüremeyecek. Darbecilere, vesayetçilere, ayrımcılık yapanlara bu ülkeyi teslim etmeyiz” dedi.

 

“TERÖRÜN BAŞININ BULUNDUĞU YERDE EZİLME HAREKATIDIR”

 

Zeytin Dalı Harekatı’na da değinen Yıldırım “Zeytin Dalı Harekatı'na çok şükür millet tam destek veriyor. İçeride ve dışarıda hazmedemeyenler olsa da bu harekat büyük bir kararlılık ve başarıyla devam ediyor. Zeytin Dalı Harekatı'nın ne olduğunu anlamak istemeyenler Türkiye'ye öyle veya böyle bu harekatla ilgili kara propaganda yaparak, maalesef algıyı değiştirmeye çalışıyorlar” dedi. Zeytin Dalı Harekatı’nın terörün başının bulunduğu yerde ezilme harekatı olduğunu söyleyen Yıldırım “Zeytin Dalı Harekatı, zulüm altında inim inim inleyen Arapların, Kürt kardeşlerimizin, Türkmen kardeşlerimizin bu zulümden kurtarılma harekatıdır” dedi.

 

 “HEPSİ AYNI YOLUN YOLCUSU”

 

Bu harekatın komşular için özgürlük demek olduğunu söyleyen Yıldırım “Bu harekat bütün insanlığın vicdanı demek. Ama hiçbir zaman terör örgütlerinin propagandasına kapılıp burada yaptığımız harekata gölge düşürmeye çalışanlara müsamaha göstermeyiz. Bazılarının AK Parti'ye olan düşmanlığı, husumeti o kadar artmış ki ak olana kara, kara olana ak demekten geri durmuyorlar” dedi. PKK, PYD, YPG ve DEAŞ'ın hepsinin aynı yolun yolcusu olduğunu söyleyen Yıldırım “Bunların hiçbir kutsalı yok. Bu terör örgütleri öldürme ve şiddet üzerine kurgulanmış. Örgütlerin başka isimlerle faaliyet göstermesi milleti kandıramayacak” dedi.

 

“MÜCADELE DEVAM EDECEK”

 

Afrin'deki Öcalan Anıtının imha edilişini anımsatan Yıldırım “Bütün dünya bunu görsün istiyoruz. Arkalarında durdukları, silah verdikleri, sırtlarını sıvazladıkları terör örgütlerinin gerçek kimliğini hala görmedinizse o zaman Mehmetçik bunu size en iyi şekilde gösteriyor. Yerle bir ederek, darmadağın ederek, siper ve mevzilerini yok ederek bunu gösteriyor” dedi. Mücadelenin yurt içinde, sınırların ötesinde barış, kardeşlik, güvenlik sağlanana, vatandaşların ve komşuların, can ve mal güvenliği sağlanana kadar devam edeceğini dile getiren Yıldırım “Türkiye'ye dışarıdan yönelen bütün tehditler ortadan kalkıncaya kadar mücadele devam edecek” dedi.

 

“BÜYÜME DEVAM EDECEK”

 

Bir yandan da kalkınma mücadelesinin devam edeceğini söyleyen Yıldırım “Ekonomide iyiye gidiş devam edecek. Felaket tellallığı yapanlar, yine hepsi mosmor oldu. 2018'de sanayiye, üretime desteğimiz artarak devam edecek. İhracatımızdaki artış devam ediyor. Üretimdeki güven endeksi büyümeye devam ediyor. Bütün göstergelerimiz ekonominin 2018'de de büyümeye devam edeceğini gösteriyor. Kim hangi felaket tellallığını yaparsa yapsın Türkiye'nin 2019'a giden bu kutlu yolda başarıları artarak devam edecek” dedi.

 

“15 MİLYAR YATIRIM YAPTIK”

 

Türkiye'nin yarınının bugünden daha güzel olacağını söyleyen Yıldırım “Bunun için daha çok çalışıp vatandaşa daha çok hizmet götüreceğiz. Yollarını da yapacağız, gönüllerini de kazanacağız” dedi. Tekirdağ’a 15 yılda yapılanları da anlatan Yıldırım “Tekirdağ'a son 15 yılda yapılanlar ortada. 15 yılda tam 15 milyar yatırım yaptık, helali hoş olsun. Tekirdağ daha fazlasını hak ediyor. Tekirdağ'da yüksek öğretimde bir çığır açtık. 2006 yılında açılan Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi'nin öğrenci sayısı bugün 35 bini aştı. Üniversiteye bir de teknoloji merkezi kurduk. İlk ve orta öğretimde gelecek yılların ihtiyacı olan tam 49 yeni okul yapıyoruz. Ergene Havzası Projesi'yle Trakya Bölgesi'nde çevre kirliliği tamamen ortadan kalkacak. 13 adet ileri atık su arıtma tesisini yapıp hizmete aldık. Bunun 6'sı da Tekirdağ'da. Hani nerede CHP'li belediyeler, nerede? Kapıdan girerken bana şikayet ediyorlar, Muratlı'da, Çorlu'da yollar yapılmıyor, araçların ön takımını üç ayda bir değiştiriyoruz diye vatandaş şikayet ediyor. Fazla şikayete lüzum yok, önümüzde az bir zaman kaldı, yapılacak iş kökten temizlik yapmak. Başka türlü işin üstesinden gelinmez” dedi.

 

“BEDELİ 750 MİLYON"

 

Tekirdağ’a 4 yeni hastaneyi hizmete aldıklarını, şimdi de dev bir şehir hastanesi yapacaklarını kaydeden Yıldırım “Bedeli 715 milyon. Helali hoş olsun. Bu ay sonunda hastanenin yapımına başlıyoruz. İnşallah şehir hastanesine ilk kazmayı da ay başında vuruyoruz” dedi. 2003’te Tekirdağ'da 85 kilometre bölünmüş yol olduğunu dile getiren Yıldırım, “Şimdi ne kadar? 328 kilometre bölünmüş yol yaptık. Şimdi otoyol da yapıyoruz. Çanakkale 1915 Köprüsü ve otoyoluyla beraber inşaatına başladık. Bu yol ve köprü bittiğinde Tekirdağ'ın Çanakkale'nin Edirne'nin ve Kırklareli'nin hatta Balıkesir'in, İzmir'in Manisa'nın turizmde ticarette önü açılacak, daha da gelişecek” diye konuştu.

 

“TEKİRDAĞ’I ŞAHA KALDIRIYORUZ”

 

Tarımda toplulaştırma çalışmalarının da devam ettiğini kaydeden Yıldırım “Önümüzdeki aylarda yeni müjdelerimiz olacak. Buraya ayrıca diğerlerine ilave olarak 'Üzüm Teknoloji Araştırma Merkezi' de kuruyoruz. Sulama yatırımlarını daha da hızlandırıyoruz. 7 baraj, 35 gölet, 29 sulama tesisi süratle tamamlanıyor. Sulama yatırımlarıyla Tekirdağ'ı evelallah şaha kaldırıyoruz. Tekirdağ'ın bereketli topraklarına bereket katıyoruz” dedi.

 

“HAK ETTİĞİ YARINLARA BİRLİKTE TAŞIYACAĞIZ”

 

2019 seçimlerine de değinen Yıldırım “İnşallah Tekirdağ'ı hak ettiği yarınlara birlikte taşıyacağız. Allah yolumuzu açık etsin. Kongremiz Tekirdağımıza ülkemize hayırlı uğurlu olsun. Göreve gelecek il başkanımız ve kadrolarına da üstün başarılar diliyor, bugüne kadar bu kutlu davaya hizmet eden bütün kardeşlerime de şükranlarımı sunuyorum” dedi.

 

İŞTE YENİ YÖNETİM

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın video mesajı izletildi. Kongrede mevcut başkan Cüneyt Yüksel güven tazeledi. Yüksel başkanlığındaki yönetimde Adnan Sungur, A.İlker Subaşı, Atamer Örü, Atilla Melik Şengül, Aytaş Eriz, Barış Kıyar, Batuhan Kayın, Bayram Başelmaü, Beste Emre Güngör, Bülent Can, Cem Fitoloğlu, Cengiz Uysal, Cenk Erol, Emine Kaya, Emrah Aydoğdu, Ercan Dilsiz, Ercan Pehlivan, Ercan Üçel, Fatih Cin, Fatih Kayı, Filiz Yazıcı, Gökay Gök, Gökhan Saygı, Güler İncehasan, Hakan Arıcılar, Hasan Alp, Hasan Berkan Son, İlker Öz, İsmail Polat, Kaan Çelik, Kenan Akagündüz, Merve Yavuz, Mestan Özcan, Mithat Seda, M.Nusret Mandacı, Murat Destereci, Mülahim Kuru, Özkan Sobacıoğlu, Pınar Bolca, Ramazan Karadeniz, Saniye Tozar, Seçkin Gün, Senahi Dereli, Şahin Umur, Şenol Gönüldaş, Şule Akyüz, Tevfik Keskin, Yıldız Filiz, Zeki Çalışkan yer aldı.

 

BÜYÜK KONGRE DELEGELERİ

 

İl Demokrasi Hakem Kurulu Üyeliğine Efrahim Balım, Münür Kılıç ve İrfan Kıran seçilirken, İl Disiplin Kurulu’na İlhan Saltık, Eşref Sadık Ergene, Ethem Çetin, Hakan Güner ve Hüseyin Bilecen, Büyük Kongre Delegeliğine de Cüneyt Yüksel, Nesibe Ünal, Cem Karaca, Çiğdem Koncagül, Sevda Tığ, Mestan Özcan, Kerim Atalay, Hüseyin Uzunlar, Abdullah Öğe, Salih Bezgin, Hamdi Sarıer ve Gökhan Şentürk seçildi. 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU