2 mahallenin su sorunu çözüldü

Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ) tarafından Malkara Balabancık ve Çimendere Mahallelerinin içme suyu probleminin çözüldüğü ifade edildi.

GÜNDEM 2.02.2018 19:36:00 0
2 mahallenin su sorunu çözüldü

Tekirdağ’ın büyükşehir olmasından önce, Karaiğdemir Su Birliği tarafından yapılan içme suyu hatlarının, zaman zaman Balabancık ve Çimendere Mahallelerinde su sıkıntısına neden olduğunu belirten yetkililer “Balabancık içme suyu deposundan çıkan su, önce Balabancık Mahallesine, oradan da Çimendere Mahallesine iletiliyordu. Balabancık içme suyu hattında bir sorun yaşanması durumunda, Çimendere Mahallesi de bu sorundan doğrudan etkileniyordu” dedi.

 

HER İKİ MAHALLE DE ETKİLENMEYECEK

 

TESKİ tarafından yapılan çalışma sayesinde Balabancık İçme Suyu Deposundan çıkan su, her iki mahalleye de ayrı ayrı hatlar üzerinden iletildiğini kaydeden yetkililer “Toplamda 1.800 metre yeni içme suyu hattı imalatı yapıldı. Çalışma sayesinde her mahalle bağımsız içme suyu hattına sahip oldu. Böylece zaman zaman yaşanabilen sorunlardan her iki mahalle de etkilenmeyecek” dedi. TESKİ Genel Müdürü Dr.Şafak Başa “Malkaran’nın bu iki mahallesinde yapılan çalışma için başta Malkara İlçe Müdürü Kenan TAŞKIN olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Malkara bizim en önemli ilçelerimizden birisidir. Merkezde devam eden İçme Suyu İkmal İnşaatında da sone gelindi. Koordineli olarak yeni şebekeden vatandaşlarımıza su vermeye başlıyoruz” açıklamasını yaptı.

 

Haber / Ruşa ELMA