Personele güvenli çalışma eğitimi

Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ) bünyesinde görevli, su ve kanalizasyon hizmetlerini yürütmekte olan personele yönelik "Kapalı Alanlarda Güvenli Çalışma" eğitimi düzenlendi.

GÜNDEM 2.02.2018 16:07:00 0
Personele güvenli çalışma eğitimi

Eğitim TESKİ Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Şube Müdürlüğü tarafından organize edildi. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi itfaiye personeli tarafından TESKİ Süleymanpaşa Hizmet Binasında verilen eğitime ilçelerde bulunan personeller de katıldı.

 

UYGULAMALI EĞİTİM DE VERİLDİ

 

Eğitimle ilgili bilgi veren yetkililer “Su ve kanalizasyon işlerini yürüten TESKİ personeli çalışma alanları gereği; yüzeysel kazı çalışmalarının yanı sıra, içme suyu depoları, atıksu terfi merkezleri, vana odaları, kuyu vb. kapalı alanlarda çalışmaktadır. Bu alanlarda çalışmak ayrıca bir dikkat ve özen gerektiriyor. Verilen eğitim kapsamında, tehlikeli kimyasallar, kimyasallardan korunma yöntemleri, su ve kanalizasyon işlerinde kullanılan koruyucu kıyafet ve donanımlar hakkında detaylı bilgiler verildi. Ayrıca kapalı alanlardan personel kurtarma eğitimi de verildi. Teorik olarak verilen eğitimin ardından sahada uygulamalı bir şekilde pratik yapıldı” dedi.

 

Haber / Ayşenur AYDIN