Barış Manço şarkılarıyla anıldı

Barış Manço, ölümünün 19'uncu yılında Çerkezköy Kent Konseyi Avrupa Birliği Proje Geliştirme Grubu tarafından düzenlenen programla anıldı.

GÜNDEM 1.02.2018 22:58:00 0
Barış Manço şarkılarıyla anıldı

Barış Manço’nun hayatını anlatan belgesel sunumu ile başlayan programda konuşan Kent Konseyi Avrupa Birliği ve Proje Geliştirme Grubu Başkanı Tuncay Üstünol, “Barış Manço maalesef 1 Şubat’ta hayatını kaybetti ama kalbimizi ve ruhumuzu terk etmedi” dedi. Bu topraklarda yaşamanın son derece gurur ve onur verici olduğunu söyleyen Üstünol Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bizleri tüm evrensel dünya insanlık kurallarımıza göre donatan Barış Manço gibi sanatçılarımız var” dedi.

 

“FESTİVAL DÜZENLEMEYİ AMAÇLIYORUZ”

 

Etkinliği bir yıla yayıp Çerkezköy’de ‘Uluslararası Barış Manço Festivali’ adı altında bir festival düzenlemeyi amaçladıklarını kaydeden Üstünol “Bununla birlikte Barış Manço’nun 7’den 77’ye programını hatırlarsınız. O Türkiye sınırlarını aşarak, Dünya’ya sevgi getirdi” dedi. Üstünol, her yıl Barış Manço’nun gezdiği ülkelerden birini baz alarak bir çalışma yapacaklarını kaydetti. Üstünol’un konuşmasının ardından Tolga Temel, Melisa Söylemez, Kaan Dalşık, Ömer Güner, Sinan Demirdöven’den oluşan ‘Makas’ isimli amatör müzik grubu sahne alarak 19 yıl önce aramızdan ayrılan Barış Manço’nun şarkılarını seslendirdi.

 

Haber / Ayşenur AYDIN