15 yıl sonra yakalandı

Marmaraereğlisi'nde 15 yıl önce, olay tarihinde o dönem 73 yaşında olan Z.B.'ye tecavüz ettiği iddia edilen 47 yaşındaki Mehmet Tevfik İlhan, 15 yıl sonra yakalanarak cezaevine konuldu.

GÜNDEM 1.02.2018 22:47:00 0
15 yıl sonra yakalandı

Marmara Ereğlisi’nde 2003 yılında yaz tatilini geçirmek için İstanbul'dan gelen Z.B., iddiaya göre Dereağzı Mahallesi'ndeki evine gece yarısı giren bir kişinin tecavüzüne uğradı. Yaşlı kadın olayın ardından polise giderek şikayette bulunurken, polis, inşaatlarda boyacılık yapan Mehmet Tevfik İlhan'ın da aralarında bulunduğu bazı kişilerin tanık olarak ifadesine başvurdu.

 

EVİNDE GÖZALTINA ALINDI

 

Polis, tecavüze uğrayan kadının elbiselerini ve sperm örneklerini delil olarak alırken, tüm aramalara rağmen zanlı yakalanamadı ve dosya da faili meçhul kaldı. İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, arşivde bulunan ve zaman aşımı yaklaşan faili meçhul dosyaları raflardan indirip tek tek incelemeye aldı. İnceleme sırasında, o dönemin yasasına göre zaman aşımına uğramasına günler kaldığı belirlenen tecavüz dosyası yeniden açılırken, bu dosyada, olay tarihinde ifadesine tanık başvurulan Mehmet Tevfik İlhan'ın ifadelerini çelişkili bulan polis, yeniden ifadesine başvurmak için İlhan'ı arama çalışmaları başlattı. İstanbul Beyoğlu'nda oturduğu tespit edilen İlhan, polis ekipleri tarafından evinde gözaltına alınarak Marmara Ereğlisi'ne getirildi.

 

SUÇUNU İTİRAF ETTİ

 

Mehmet Tevfik İlhan’ın emniyetteki ifadesinde, tecavüz olayından haberi olmadığını, kendisinin de bir ilgisi bulunmadığını ileri sürdüğü öğrenildi. İlhan'dan alınan örnekler DNA testine gönderilirken, testte, İlhan'ın DNA örnekleri ile tecavüze uğrayan Z.B.'den alınan örneklerin uyuştuğu belirlendi. DNA testlerin uyuşması üzerine yeniden ifadesi alınan İlhan, suçunu itiraf etti. Mehmet Tevfik İlhan, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği Marmara Ereğlisi Adliyesi'nde tutuklanarak cezaevine konuldu.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU