Velimeşe-Çorlu arası ilk sefer yapıldı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin Tekirdağ Toplu Ulaşım Sistemi (TETUS) kapsamında faaliyete geçirdiği Ergene Velimeşe Mahallesi ve Çorlu arasında vatandaşlara hizmet verecek olan modern toplu ulaşÄ

GÜNDEM 1.02.2018 22:43:00 0
Velimeşe-Çorlu arası ilk sefer yapıldı

İlk sefere Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Erdin Eral, şoför esnafı ve vatandaşlar katıldı.

 

65 YAŞ ÜSTÜ ÜCRETSİZ

 

Ulaşım Dairesi Başkanı Erdin Eral, “Yaklaşık 2 yıl evvel bu TETUS Projesine başladığımızda amacımız vatandaşlarımızın daha modern, daha yeni araçlarla kartlı bir sistemle taşımak.Bunun yanında yasanın da bize söylediği gibi engelli ve 65 yaş üstü vatandaşlarımıza ücretsiz ulaşım hakkını vermek amacıyla yola çıktık” dedi.

 

İLK KART BASIMINI ALBAYRAK YAPTI

 

Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel de “Büyükşehir Belediyemiz, Ergene’de çok önemli alt ve üstyapı yatırımlar hayata geçirdi. Biz de Büyükşehir Belediyemiz ile koordineli olarak, Ergene’nin sorunlarını ortadan kaldırabilmek adına tüm enerjimizle çalışıyoruz” dedi. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ise, “2018 kilometre altyapı yapmışız. Yeni kurulan bir Büyükşehir Belediyesi için bu basit bir olay değildir. Yerin üstüne değil, altına gömüyorsunuz yatırımınızı. Ama bitirdiğimiz zaman o insanlar kalkıp bize teşekkür ediyorlar” dedi. Açılış konuşmalarının ardından TETUS kapsamında faaliyete giren modern araçlara ilk kart basımını Başkan Kadir Albayrak gerçekleştirdi.

 

Haber / Ayşenur AYDIN