Sıfır Atık Projesi tanıtıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan 'Sıfır Atık Projesinin' tanıtımı Tekird

GÜNDEM 31.01.2018 23:16:00 0
Sıfır Atık Projesi tanıtıldı

Toplantıda konuşan Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan; “Bizler de başta kurum ve kuruluşlarımız olmak üzere şehrimizin her noktasında Sıfır Atık Projesi’ni bu yıl içerisinde uygulamaya koyacağız. İsrafın önüne geçmek ve kaynaklarımızı daha verimli kullanmak için Sıfır Atık sloganıyla toplumda oluşturacağımız bilinçli tüketim alışkanlığı bizleri bu projede başarıya ulaştıracak” dedi.

 

“SÜREKLİ BÜYÜYOR”

 

Ülkemizin gün geçtikçe büyüyen, ekonomi ve sanayi alanında sürekli gelişen bir yapı arz ettiğini söyleyen Ceylan “Doğal kaynaklarımızı heba etmeden, doğru ve yerinde kullanmak, bizlere emanet bırakılan bu ülkenin zenginliklerini çoğaltarak gelecek nesillere taşımak hepimizin öncelikli hedefidir. Kaynaklarımızı sürdürülebilir bir şekilde verimli kullanmalıyız. Bu duygu ve düşünceler içinde şehrimizde uygulamaya başlayacağımız Sıfır Atık projesinin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.  Vali Ceylan’ın konuşmasının ardından Tekirdağ Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ömer Albayrak, ‘Sıfır Atık Projesi’ ile ilgili sunum yaptı. Toplantıya Vali Mehmet Ceylan’ın yanı sıra Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Vali Yardımcıları, Kaymakamlar, Belediye ve OSB yetkilileri ile kurum ve kuruluşlarının müdürleri katıldı.

 

Haber  / Ayşenur AYDIN