"Emlakçılık ciddi bir iştir"

Bir süre önce yapılan genel kurulda yeniden başkanlığa seçilen Çerkezköy Emlakçılar Derneği Başkanı Daimi Tavan ve Dernek Yönetim Kurulu üyeleri, basın mensupları ile kahvaltıda bir araya geldi.

GÜNDEM 30.01.2018 20:42:00 0

Saat 10:00’da Pera Villa Pastaneleri’nde düzenlenen kahvaltıda konuşan Daimi Tavan, son yıllarda emlakçı olmayanların da emlakçılık yaptığını ifade ederek “Biz her zaman sektörümüzün güven ortamında iş yapması konusunda çalışıyoruz” dedi. Emlakçı olmayan kişilerin kendilerini emlakçı olarak lanse ettiğini, bunun da sektöre zarar verdiğini söyleyen Tavan, “Biz Çerkezköy, Kapaklı ve Saray’da hizmet veriyoruz. Amacımız yatırımcıları doğru bilgilendirerek burada yatırım yapmalarını sağlamak. Her anlamda bölgemize katkı sağladığımıza inanıyoruz” dedi.

 

“YASALAŞINCA GEREKLİ YASAL İŞLEM YAPILACAK”

 

Bölgenin daha iyi konuma gelmesi için çalıştıklarını söyleyen Tavan, “Ülkemizin nüfus artışında Tekirdağ olarak ikinci sıradayız. Şu anda emlakçılar ile ilgili bir tasarımız var. Yasalaştığında piyasada emlakçı olarak dolaşan ayakçı tabir ettiğimiz kişilere gerekli yasal işlem yapılacak” dedi. Çerkezköy, Kapaklı ve Saray’ın yatırımcılar için gözbebeği yerleşim yerlerinden olduğunu kaydeden Tavan “Çerkezköy ve Kapaklı sanayi kuruluşları bakımından ön planda olan yatırım yerleri. Saray ise yaşam alanı olarak yatırımcıların gözde olan bir yerleşim yeri” dedi.

 

“SEKTÖRE ZARAR VEREN ANA ETKEN”

 

Emlakçılığın ciddi bir iş olduğunu dile getiren Daimi Tavan, “Emlakçılık, ek iş olarak görülmemesi gereken ciddi bir iştir. Sorumluluğu olan bir iştir” dedi. Termik santralin emlakçılık sektörüne ne gibi etkilerinin olacağının sorulması üzerine de konuşan Emlakçılar Derneği Başkanı Daimi Tavan, “Termik santral şuanda bizim sektöre zarar veren ana etken. Türkiye’nin enerjiye ihtiyacı olduğunu hepimiz biliyoruz. Ama ben insan olarak dışarı çıktığım zaman rahat bir nefes almak istiyorum. Teknik olarak gereklilik noktasında devletin ve hükümetin yaptığı çalışmalar var. Biz olmasın demiyoruz. Olsun da demiyoruz. Olması gerektiğini de kabul ediyoruz. Sadece biraz daha dikkat edilebilir diye düşünüyoruz” dedi.

 

“YAŞAM ALANLARINDAN UZAK OLMALI”

 

Termik santralin etkilerinin herkes tarafından bilindiğini söyleyen Tavan “Ciddi bir nimet var burada. Bu bölgedeki gayrimenkul sektörünün ciddi anlamda zarar gördüğünü ifade edebilirim bu konuyla ilgili. Ben bu ülkede Termik Santral olmasından yanayım. Gerekli rezervlerin olduğu da gerçektir. Yaşam alanlarından biraz daha uzak olması tercihimdir” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU