Şehit aileleri ve gazilere Devlet Övünç Madalyası verildi

Cumhurbaşkanlığı tarafından 6 şehit ailesi ve 1 gaziye gönderilen "Devlet Övünç Madalyası ve Beratı" düzenlenen törenle sahiplerine takdim edildi.

GÜNDEM 30.01.2018 00:09:00 0
Şehit aileleri ve gazilere Devlet Övünç Madalyası verildi

Polisevinde düzenlenen “Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni”saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Törene AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan, Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Garnizon Komutanı Topçu Kur. Alb. Selçuk Kubilay Karslı, Başsavcı Güngör Karakoç, Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek ve il protokolü ile Şehit ve Gazi Ailelerinin yakınları katıldı. Törende Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın şehit aileleri ve gazilere yönelik mesajı okundu. Mesajın okunmasının ardından konuşan Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, “Vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğü uğruna şahadet mertebesine erişen vatan evlatlarımızı tüm Türk Milleti adına rahmetle anıyor, kahraman gazilerimize de şükranlarımızı sunuyoruz. Şehit ve gazilerimizin bizim için, ülkemiz için yaptıkları fedakârlığın, ödedikleri bedelin büyüklüğünü ifade etmeye kelimeler yetmez. Onlar bizim istiklalimizin ve bu topraklardaki şanlı tarihimizin ölümsüz sembolleridir” dedi.

 

“ŞEHİT VE GAZİLERE BORÇLUYUZ”

 

Bugün özgür, bağımsız bir şekilde şanlı bayrağı altında yaşamamızı şehitlere ve gazilere borçlu olduğumuzu söyleyen Ceylan “Ülkemiz yaklaşık 35 yıldır terörle ve terörizmle mücadele etmektedir. Bayrağımız, toprağımız ve inancımız uğruna ne gerekiyorsa millet olarak gözümüzü kırpmadan yerine getirdik. Bu inanç ve kararlılıkla sınırlarımızın güvenliği, vatanımızın bölünmez bütünlüğü için mücadeleye devam ediyoruz ve edeceğiz. Aziz Türk Milleti’nin kahraman evlatları ülkemizin ve bölgenin huzuru için, sınırlarımızın hemen önünde oluşan terör koridorunu yok etmek için Afrin’de. Allah onları korusun, yar ve yardımcısı olsun. Burunları bile kanamadan vatan topraklarına ulaşmalarını sağlasın. Rabbim onları muzaffer kılsın” dedi.

 

ÖVÜNÇ MADALYASI VE BERATINI TAKDİM ETTİ

 

Vali Mehmet Ceylan konuşmasının ardından;  Şehit J. Uzm. Çvş. Selim Bural’ın oğlu Berat Selim Vural’a, Şehit Mehmet Şengül’ün babası R. Fahrettin Şengül’e, Ayşe Aykaç’ın kızı Burcu Zengin’e, P. Uzm. Çvş. Akın Acar’ın annesi Fadime Acar’a, P.Er Hasan Hüseyin Aydoğdu’nun babası Mustafa Aydoğdu’ya, P.Uzm.Onb. Zafer Çan’ın babası Ayhan Çan’a Devlet Övünç Madalyası ve Beratını takdim etti. Buradaki törenin ardından Vali Ceylan ve beraberindekiler Namık Kemal Üniversitesi Araştırma Hastanesine giderek hastanede tedavi gören 15 Temmuz Gazisi Erdinç Süresoy’a Devlet Övünç Madalyası ve Beratını takdim etti.

 

Haber / Şaban KARDEŞ