Üreticilere koç desteği

"Koyunculuğu Geliştirme Projesi" kapsamında Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından üreticilere damızlık koç dağıtıldı.

GÜNDEM 26.01.2018 19:37:00 0
Üreticilere koç desteği

Sahil Dolgu Alanı Amfi Tiyatro yanında gerçekleşen dağıtım programında konuşan Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Cemalattin Toluca “Bu proje Tekirdağ Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği ile Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin ortaklaşa yürüttüğü bir proje. Bu projenin amacı, üreticilerimizin damızlık sıkıntısını gidermek” dedi. Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Hacı Aslan da “3,5 yıllık Büyükşehir Belediyesi olarak, 2 yıldır uygulamaya koyduğunuz bir projenin, ikinci dilimini uyguluyoruz. Projemizin adı, Koyunculuğu Geliştirme Projesi. Bu proje, Tekirdağ'ımız için gerçekten de ihtiyaç duyduğumuz bir projeydi” dedi.

 

2 YILDA 419 KOÇ DAĞITILDI

 

Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul ise, “Tekirdağ'da tarım ve hayvancılık adına üretimin en fazla olduğu yer Malkara. Bu konuda ne zaman ihtiyacımız olsa Büyükşehir Belediyemiz üreticilerimizin yanında duruyor, üreticileri destekleyen birçok projeye imza atıyor” dedi. Programda son konuşmayı Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak yaptı. Tekirdağ'da 350 manda olduğunu belirten Albayrak “Başlattığımız proje ile 168 tane gebe mandayı Büyükşehir olarak hibe olarak aldık. Bugün Saray'da 1534 tane manda oldu. Bir diğer projemiz hiçbir Büyükşehir Belediyesinin yapmadığı mera iyileştirme projemiz var. Bugüne kadar 95 bin 650 dönüm merayı 2 milyon 389 bin kilo gübre atarak 1'e 4 verim alarak iyileştirdik. En önemli projemizden biri de 30 Büyükşehir belediyesi arasında yem fabrikası işleten tek büyükşehiriz. Bölgedeki yem fiyatlarını dengelemekte çok önemli katkılarımız oluyor. Damızlık Koç Dağıtım Projemizde de ilk sene 201 üreticiye, bu sene de 218 üretici olmak üzere toplam 419 üreticiye koç dağıtıyoruz” dedi.

 

Haber / Menşure KARDEŞ