ZEYTİN DALI HAREKATINDA 6. GÜN

Türk Silahlı Kuvvetleri ve Özgür Suriye Ordusu mensupları tarafından Afrin kırsalında 7 terörist yakalandı. Reyhanlı ve Hassa'ya getirilen teröristlerden 3'ü, işlemlerinin ardından çıkarıldıklarÄ?

GÜNDEM 25.01.2018 19:11:00 0
ZEYTİN DALI HAREKATINDA 6. GÜN

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından, hudutlarda ve bölgede güvenlik ve istikrarı sağlamak amacıyla Suriye’nin kuzeybatısında Afrin bölgesinde, PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ’a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek ve dost ve kardeş bölge halkını bunların baskı ve zulmünden kurtarmak üzere, cumartesi günü başlatılan Zeytin Dalı Harekâtı’na ilişkin Türk Silahlı Kuvvetleri’nden yapılan açıklamada, hava harekâtı ile PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütlerine ait sığınak, barınak, mühimmat deposu ve silah mevzii olarak kullanılan 6 hedefin imha edildiği, “Zeytin Dalı Harekâtı” kapsamında şu ana kadar bölgeden elde edilen bilgilere göre; en az 303 terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiği belirtildi.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin Zeytin Dalı Harekatı sırasında yakalanan PYD/PKK'lı 7 terörist Hatay'a getirildi. Harekat kapsamında Türk Silahlı Kuvvetleri ve Özgür Suriye Ordusu mensupları tarafından Afrin kırsalında 7 terörist yakalandı. Reyhanlı ve Hassa'ya getirilen teröristlerden 3'ü, işlemlerinin ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Diğer teröristlerin işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.

Şaban KARDEŞ