İşe yerleştirmeler yüzde 44 arttı

Tekirdağ İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Toplantısında 2017 yılı değerlendirilirken, 2018 yılında Tekirdağ işgücü piyasası ile ilgili yapılacak çalışmalar planlandı.

GÜNDEM 25.01.2018 19:05:00 0
İşe yerleştirmeler yüzde 44 arttı

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu (İİMEK) 2018 yılı 1. Olağan Ocak ayı toplantısı,  Tekirdağ Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü toplantı salonunda, Vali Yardımcısı Lütfullah Gürsoy başkanlığında yapıldı. Türk-İş Tekirdağ İl Temsilcisi ve Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak’ın da katıldığı toplantı 2 saat sürdü. Toplantıya İŞKUR Genel Müdürlüğü tarafından görevlendirilen İç Denetim Uzmanı Göktan Görmezöz de katıldı. 

 

ORTALAMANIN ALTINDA

 

Toplantıda konuşan Tekirdağ Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Yaşar Esen, İŞKUR olarak Tekirdağ’da 2017 yılında gerçekleştirdikleri faaliyetler ve 2018 yılı için hedeflerini anlattı. Esen “Tekirdağ’da 24 bin işyerinde 344 bin sigortalı çalışan var. Tekirdağ İşgücü Piyasası çok canlı. İşgücüne katılım oranları bakımından Türkiye ortalamasının üzerinde olmasına rağmen işsizlik oranları bakımından Türkiye ortalamasının altında” dedi.

 

TÜRKİYE ORTALAMASININ ALTINDA

 

Milli istihdam seferberliği kapsamında Tekirdağ için hedeflenen 30 bin artı istihdamın üzerine çıkılarak yaklaşık 40 bin kişilik artı istihdam gerçekleştirdiklerini ifade eden Esen “İŞKUR aracılığı ile 2017 yılında işe yerleştirmeler 2016 yılına göre yüzde 44 oranında arttırdık. Özellikle engelli istihdamında Türkiye 2’ncisi olarak engelli vatandaşların, işgücü piyasasında kendilerine daha çok yer bulma noktasında çalışmalar devam edecek” dedi.

 

2018 PLANI ONAYLANDI

 

Toplantıda, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’nün 2017 yılı faaliyetleri değerlendirirken, 2018 yılı Yıllık İşgücü Eğitim Planı oybirliği ile onaylandı. Engelli ve Eski Hükümlülerin ortaya koydukları girişimcilik projeleri değerlendirilirken, Çocuk İşçiliği İle Mücadele Ulusal Programı kapsamında ilgili kurumların işbirliği içerisinde çalışmaya devam etmesi karara bağlandı.

 

Haber / Menşure KARDEŞ