"Çalışmalar tamamlanınca ne resmi çekip paylaşacaklar?"

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak'ın katılımıyla Kızılpınar'da düzenlenen toplantıda konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay "Şuana kadar TekirdaÄ

GÜNDEM 23.01.2018 20:20:00 0

Mesaisini Çerkezköy’e ayıran Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, CHP Çerkezköy İlçe Teşkilatı’na yaptığı ziyaretin ardından Kızılpınar’da düzenlenen Alt Yapı Toplantısı’na katıldı. Kızılpınar Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen toplantıya Başkan Kadir Albayrak'ın yanı sıra Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa, Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanları Şeref Çetin ve Neşat Erdoğan, Fen İşleri Dairesi Başkanı Metin Pakdil, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Ahmet Rıfat Poyraz ve TESKİ Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Fevzi Ünal da katıldı.

 

“TEMMUZ’DA BİTİRMEYİ HEDEFLİYORUZ”

 

Toplantıda ilk konuşmayı Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak yaptı. Temmuz ayında Kızılpınar Mahallesi’nin tüm alt ve üst yapı çalışmalarını bitirmeyi hedeflediklerini kaydeden Albayrak “Büyükşehir Belediyesi olarak mahallemize okul kazandırdık. Kızılpınar'da tüm çalışmalar bittiğinde çamur sorunu da ortadan kalkmış olacak” dedi.

 

“4 CADDE BETON İLE KAPLANACAK”

 

Kızılpınar’ın Tekirdağ’ın en büyük mahallelerinden biri olduğunu kaydeden Albayrak “2016 yılının temmuz ayında başlanılan altyapı çalışmalarının yüzde 76’sı tamamlandı. Kalanın Nisan ayına kadar bitirilmesini hedefliyoruz. Üst yapı çalışmaları kapsamında Büyükşehir Belediyemize ait olan ve altyapısı tamamlanan 15 caddemizin 11 tanesini sıkıştırılmış beton yol ile kapladık. Kaldırımlarını yaptık. Geriye kalan 4 caddemizi de 2018 yılında sıkıştırılmış beton yol ile kaplayacağız” dedi.

 

“ALTYAPI SIKINTISI ÇEKMEYECEK”

 

Kızılpınar’da şuana kadar altyapıya yaklaşık 17 milyon TL’lik bir yatırım yapıldığını, 1.5 milyon TL’lik yağmur suyu hattının yapıldığını, üst yapıya ise 10 milyon TL’lik bir harcama yapıldığını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Ayrıca 21 derslikli bir okul yapılarak Milli Eğitime devredildi” dedi. Çerkezköy Kanalizasyon İnşaatı kapsamında kolektör ve terfi hatlarının tamamlandığını ve 59 bin 288 metre kanalizasyon hattı çekildiğini belirten Albayrak, “Geriye kalan 17 bin 461 metrelik kısım ise Nisan-Mayıs ayına kadar tamamlanacak. Kızılpınar Mahallesi 30-40 yıl altyapı sıkıntısı çekmeyecek” dedi.

 

ARITMADA SONA GELİNDİ

 

Altyapı çalışmalarının tamamlanması ile yaklaşık 27 milyon 881 bin TL’lik yatırımın tamamlanacağını kaydeden Albayrak, “Biyolojik Arıtma Tesisine elektrik ile ilgili çalışmaların tamamlanmasının ardından Çerkezköy’ün tüm atık sularının da verilmeye başlanacak” dedi. TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa da toplantıda yaptığı konuşmada TESKİ'nin burada gerçekleştirdiği çalışmanın içerisinde sadece Kızılpınar merkezinin değil, Çerkezköy'ün atık suyunu ileri biyolojik arıtma tesisine götürecek olan kolektör hatları ve terfi hatları, elektrik geçici kabul işlemleri aşamasına gelen terfi merkezi inşaatının da olduğunu belirtti. Aynı zamanda çoğunlukla Kızılpınar Mahallesi'nin şebekesinin olduğunu söyleyen Başa “Toplamda bizim ihale metrajımız 77 bin 441 metre. Bunun şuana kadar 59 bin 283 metresi yapıldı. Yaptığımız işin toplamda metrajlara vurduğumuzda ihale ettiğimiz fiziki gerçekleşmesi yüzde 76. 51 oluyor. Parasal nakdi gerçekleşmesi ise yüzde 89.07 oluyor.  Kısacası işin yüzde 77'lik bir kısmını gerçekleştirmiş oluyoruz. Bizim yüklenici firma ile yaptığımız sözleşmemiz gereği işin bitiş tarihi 2018'in Temmuz ayı ama görünen o ki biz bunu Nisan ayının sonu gibi bitirip hizmete sokacağız” dedi.

 

“ÇERKEZKÖY’E VERİLEN ÖNEMİ GÖSTERİYOR”

 

Kolektör ve terfi hatlarının bittiğini kaydeden Başa “Hatta en yakın zamanda elektrik ile ilgili çalışmalarımız da bittikten sonra Çerkezköy'ün tüm atık suyunu ileri biyolojik arıtma tesisine basmak için hazırız. Zaten şuan biten yüzde 76'lık kısım çalışıyor. Bu çalışmalara harcanan para fiyat farkları ve KDV ile beraber 27 milyon 881 bin 21 liradır. Bu rakam da Çerkezköy'e verilen önemi gösteriyor. Birkaç sıkıntılı konumuz var. Devlet Su İşleri’nin Çorlu Suyu'nda gerçekleştirdiği ıslah çalışmaları var. Bu nedenle bizim oradan geçişlerimizi kaldırmamızı istedi. Bizim başka geçiş şansımız olmadığı için bir noktadan alttan birkaç noktada da üstten geçtik. Yağmur suyu inşaatını da katarsak Çerkezköy'e yaptığımız yatırımlar 30 milyonu geçiyor” dedi.

 

“BUGÜNE KADAR KİMSE BU SORUNA EĞİLMEDİ”

 

Toplantıda konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay da Kızılpınar Mahallesi’nin 3 bin nüfuslu bir yerleşim yeri iken 1992 yılında altyapısının yapıldığını ve bugüne kadar kimsenin bu soruna eğilmediğini belirtti. 25 yıl sonra nüfus 45 bine dayandığını ve altyapının kaçınılmaz bir hal ve zorunluluk durumuna geldiğini belirten Akay  “Bugün 2016 yılının Temmuz ayında başladığımız altyapı çalışmalarının yüzde 77’lik kısmını tamamlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ayrıca Kızılpınar’da bulunan ve altyapısı TESKİ tarafından tamamlanan 15 caddenin 11 tanesinde 7 bin 180 metre beton yol ve asfalt çalışmasını Büyükşehir Belediyemiz yaptı” dedi.

 

“ÇAMUR VE TOZDAN KURTULACAK”

 

56 sokakta da Çerkezköy Belediyesi tarafından yaklaşık 5 milyon TL harcanarak asfalt, demirli beton yol ve sıkıştırılmış beton yol çalışması yapıldığını söyleyen Akay “2018 yılında yerleşim içerisinde olan 190 sokakta daha Çerkezköy Belediyesi olarak asfalt, sıkıştırılmış beton ve demirli beton yol çalışması gerçekleştireceğiz. Büyükşehir Belediyesi de 4 caddede üstyapı çalışmalarını tamamlayacak. Çalışmaların tamamlanması ile Kızılpınar çamur ve tozdan kurtulacak” dedi.

 

“BAŞKA BİR FORMÜLÜ VARSA AÇIKLASINLAR BİLELİM”

 

Akay, altyapı çalışmasının sıkıntılı ve meşakkatli bir iş olduğunu, altyapı çalışmasının olduğu yerde toz ve çamurun olacağını ifade ederek “Bunun üzerinden siyaset yapmayı doğru bulmuyorum. Altyapı yapılıyorsa çamurda olacak, toz da olacak. Eğer bunun olmayacağını iddia eden varsa, veya başka bir formülü olduğunu bilen varsa açıklasın biz de öğrenelim ve çalışmamızı ona göre yapalım” dedi. Şuana kadar Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Çerkezköy Belediyesi’nin Kızılpınar’da yaptığı  altyapı ve üst yapı çalışmalarının maliyetinin 40 milyon TL’yi geçtiğini ve çalışmalar bitince bu rakamın 60 milyon TL’nin üzerine çıkacağını kaydeden Akay “Rakamlar ortada, yapılanlar ortada. Şimdi iki çamurlu yol görüp dikkat çekmeye çalışanlar çalışmaların 2018 yılı içerisinde tamamlanması ile ne resmi çekip paylaşacaklar merak ediyorum. Çalışmalarından dolayı Büyükşehir Belediyemize, TESKİ’ye, Çerkezköy Belediyesi’ne ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

 

“11 CADDEDE ÇALIŞILDI”

 

Vahap Akay'ın ardından konuşan yapan Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanı Metin Pakdil ise “Kızılpınar Mahallesi'ne yaklaşık 7 bin 180 metre beton yol kaldırımı ile birlikte yapıldı. 2018 yılında da 3 bin 610 metre yol daha yapılacak. Şuana kadar 11 caddede çalışıldı” dedi.

 

ÇOSB’Yİ ZİYARET ETTİ

 

Çerkezköy’deki temaslarını sürdüren Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’ni de ziyaret etti. Albayrak, OSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, Başkan Vekili Natan Yakuppur ve Bölge Müdürü Mehmet Özdağan ile bir araya geldi.  Ziyarette çalışmalar ile ilgili bilgi alışverişinde bulunuldu. 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU