Tespit Komisyonu başvuruları değerlendiriyor

Hizmet alımı personelin belediye şirketine geçişi ile ilgili düzenleme kapsamında Malkara Belediyesi bünyesinde kurulan tespit komisyonu çalışmalarına başladı.

GÜNDEM 22.01.2018 20:01:00 0
Tespit Komisyonu başvuruları değerlendiriyor

Aralık ayında yayımlanan 696 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile yürürlüğe giren "Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Personel Çalıştırılmasına Dayalı Hizmet Alımı Sözleşmeleri Kapsamında Çalıştırılmakta Olan İşçilerin Sürekli İşçi Kadrolarına veya Mahalli İdare Şirketlerinde İşçi Statüsüne Geçirilmesine İlişkin 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin Geçici 23 ve Geçici 24'üncü Maddelerinin Uygulanmasına Dair Usul ve Esasları" gereğince hizmet alımı personelin belediye şirketine geçişi ile ilgili düzenleme kapsamında Malkara Belediyesi bünyesinde kurulan tespit komisyonu çalışmalarına başladı.

 

BAŞVURULARI DEĞERLENDİRECEK

 

Yetkililer “Malkara Belediyesi bünyesinde kurulan tespit komisyonunda Malkara Belediyesi Yazı İşleri Müdürü Şevket Gül, Malkara İlçe Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Yelda Tunca ve Malkara Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürü Saim Ünal yer alıyor.  12.01.2018 - 20.02.2018 tarihleri arasında 40 günlük öngörülen çalışma zamanında, 2-11 Ocak tarihleri arasında Malkara Belediyesinde hizmet alımı olarak çalışan personelin yaptığı başvurular sonucu oluşturulan komisyon, taşeron olarak çalışan işçilerin yaptığı başvuruları inceliyor. Komisyon, her başvuruyu tek tek inceleyerek iki aşamalı değerlendirmede bulunacak” dedi.

 

ŞUBATTA TAMAMLANMASI PLANLANIYOR

 

Komisyon incelemesinin Şubat ayı içerisinde tamamlanmasının planlandığını ifade eden yetkililer “Komisyon çalışmalarının ardından sınav komisyonu kurularak belediye şirketine geçiş yapacak olan personeller sınava tabi tutulacak. Sürekli işçi kadrosuna geçiş süreci de en geç 2 Nisan 2018 tarihinde tamamlanacak” dedi.

 

Haber / Ruşa ELMA