Öğrenciler için 11 ilçede tiyatro festivali

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından karne hediyesi çocuk oyunları festivali düzenlenecek. Festival kapsamında Çerkezköy'de 26 Ocak'ta P

GÜNDEM 17.01.2018 17:17:00 0
Öğrenciler için 11 ilçede tiyatro festivali

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından karne hediyesi çocuk oyunları festivali düzenlenecek. Bu yıl ilki düzenlenecek olan Karne Hediyesi Çocuk Oyunları Tiyatro Festivali 26 Ocak’ta başlayıp 29 Ocak’ta sona erecek.

 

ÇOCUK OYUNLARI ÖĞRENCİLERLE BULUŞACAK

 

11 ilçede ücretsiz düzenlenecek festival kapsamında Tiyatro Alkış, Tiyatro Yeniden, Masal Gerçek Tiyatrosu, Tiyatro Yeni Çizgi ve Altınok Tiyatrosu tarafından sahnelenen Pinokyo, Benim Güzel Pabuçlarım, Çirkin Ördek, Kralın Yeni Giysisi, Sindrella, Alaadin ve Küçük Prens isimli çocuk oyunları öğrencilerle buluşacak.

 

26-27 OCAK’TA ÇERKEZKÖY’DE

 

Festival kapsamında 26 Ocak Cuma günü 11:00, 12:00, 15:00 seanslarında Pinokyo isimli çocuk oyunu Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi’nde çocuklarla buluşacak. 27 Ocak Cumartesi de Benim Güzel Pabuçlarım isimli oyun Çerkezköylü öğrenciler için sahnelenecek. Oyun Halk Eğitimi Merkezi’nde 11:00, 13: 00 ve 15:00 seanslarında sahnelenecek.

 

KAPAKLI’DA TEK OYUN SAHNELENECEK

 

1.Karne Hediyesi Çocuk Oyunları Tiyatro Festivali kapsamında Kralın Yeni Giysisi isimli tiyatro oyunu da Kapaklı’daki öğrenciler içi sahnelenecek. 29 Ocak Pazartesi günü Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Konferans Salonu’nda sahnelenecek oyun saat 11: 00 ve 13:00 olmak üzere 2 seans olarak sahnelenecek.

 

28 OCAK’TA ÇORLU VE HAYRABOLU’DA

 

Festival kapsamında 28 Ocak Pazar günü Çorlu Halk Eğitimi Merkezi’nde 11:00, 13:00 ve 15:00 seanslarında Pinokyo isimli çocuk oyunu, aynı gün Hayrabolu Öğretmenevi Sahnesi’nde de 10:00 ve 11:00 seanslarında Kralın Yeni Giysisi isimli çocuk oyunu sahnelenecek. Ergene’de 29 Ocak Pazartesi günü Çirkin Ördek isimli oyun, Malkara’da 26 Ocak Cuma günü Çirkin Ördek, 27 Ocak Cumartesi günü Sindrella isimli oyun, Marmaraereğlisi’nde 29 Ocak pazartesi günü Alaaddin isimli oyun, Muratlı’da 26 Ocak Cuma günü Sindrella isimli oyun, Saray’da 26 Ocak Cuma ve 26 Ocak Cumartesi günü Kralın Yeni Giysisi isimli oyun, Süleymanpaşa’da 26 Ocak Cuma günü Alaaddin, 27 Ocak Cumartesi günü Pinokyo ve 28 Ocak Pazar günü Küçük Prens isimli oyun, Şarköy’de de 28 Ocak Pazar günü Sindrella ve 29 Ocak Pazartesi günü Küçük Prens isimli tiyatro oyunu sahnelenecek.

 

11 İLÇEDE SAHNELENECEK

 

Öğrencilerin yoğun bir eğitim öğretim dönemi geçirdiğini söyleyen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak “Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak eğitim ve kültüre her zaman çok büyük önem verdik. Bu sene ilkini gerçekleştireceğimiz 1. Karne Hediyesi Çocuk Oyunları Tiyatro Festivali de bu konuda gerçekleştirdiğimiz önemli bir festival olacak. Eğitim öğretim dönemini yoğun geçiren, bu sırada birçok aktiveye fırsat bulamayan çocuklarımız tiyatro ile hem hoş vakit geçirmiş olacaklar hem de çocuk edebiyatının önemli eserleri ile tanışacaklar” dedi. 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU