Azmi ile herkese örnek oluyor

Şarköy'de doğuştan beyin felci (serebral palsi) hastası olan 7 yaşındaki Emir Mustafa Aşıcıoğlu (7), yürüme engeline rağmen okuma azmi ile herkese örnek oluyor.

GÜNDEM 17.01.2018 17:06:00 0
Azmi ile herkese örnek oluyor

Eriklice İlkokulu’nda eğitim gören ve sabahları okula annesi ile birlikte giden birinci sınıf öğrencisi Emir, derslerinde gösterdiği başarıyla da örnek gösteriliyor. Oğlunun erken doğumla birlikte serebral palsi hastalığına yakalandığını kaydeden anne Tuhfe Aşıcıoğlu, büyük zorluklar yaşadıklarını belirtti. Zihinsel olmasa da bedensel olarak zorluklar çektiklerini kaydeden Aşıcıoğlu, “Güzel bir başarı elde ediyoruz eğitiminde, terapileri sayesinde yürüyeceğini de düşünüyorum. Özel okullar Emir'i kabul etmedi zekasına rağmen, çok üzüldük. Devlet okulunda eksiğimiz de olsa öğretmenleri azimli” dedi.

 

“DİĞER ÖĞRENCİLERDEN FARKI YOK”

 

Baba Ferhat Aşıcıoğlu da, Emir'in ilk zamanlarda okula gitmek istemediğini ama arkadaşları ve okuldaki sosyal yaşamı sayesinde bunları geride bıraktığını belirterek “İyi bir eğitim hayatı var. Başarılı bir öğrenci oldu, kısa zamanda okuma ve yazmayı öğrendi” dedi. Emir'i diğer 14 öğrencisinden ayırmadığını belirten Eriklice İlkokulu sınıf öğretmeni Ali Seydi Çetin de “Diğer öğrencilerden hiçbir farkı yok. İlk başladığımızda güçlük çekti ancak kısa zamanda okuma yazma öğrendi. Zekiliğini ön plana çıkardı. Engelli öğrencilerimize sahip çıkılması gerekiyor. Bütün oyunlarda Emir ile birlikte oyunlar oynuyor. Arkadaşları çok yardımcı oluyor. Vatanımıza ve milletimize hayırlı evlat yetişmesini sağlamaya çalışıyoruz” dedi.

 

Haber / Ruşa ELMA