Tarihi evler restore edilecek

Tekirdağ'da 'Miras Atölyesi 1' projesi kapsamında, 16 adet 2. grup sivil mimarlık örneği ahşap evin kamulaştırıldığı belirtildi.

GÜNDEM 17.01.2018 17:04:00 0
Tarihi evler restore edilecek

Yetkililer “Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı Kültür Varlıkları Şube Müdürlüğünce Miras Atölyesi 1 projesi kapsamında Süleymanpaşa ilçesine bağlı Ertuğrul Mahallesi Peştemalcı Caddesi 534 Ada 23-24 parsellerdeki 2. grup olarak tescilli kültür varlığı olan ahşap konakların restorasyon çalışmaları yapılmak üzere ihalesi gerçekleştirilerek yüklenici firmaya teslimi yapıldı” dedi.

 

2018 SONUNDA TAMAMLANMASI HEDEFLENİYOR

 

Kültürel anlamda Tekirdağ'ın tarihi dokusunu taşıyan ahşap konakların, aslına uygun bir şekilde yenilenerek vatandaşların hizmetine sunulacağını kaydeden yetkililer “Ahşap konaklar, kültür varlıkları hakkında bilgi almak isteyen vatandaşlara hizmet sunulması amacıyla Koruma, Uygulama ve Denetim Bürosu, danışma ofisi olarak kullanılacak. Çalışmanın 2018 yılının sonuna doğru tamamlanması hedefleniyor” bilgisini verdi.

 

KÜLTÜR VARLIKLARINI KORUMA BÖLGE KURULUNA GÖNDERİLDİ

 

Miras Atölyesi 1 Projesi ile ilgili de bilgiler veren yetkililer “Bu proje ile Tekirdağ ili, Süleymanpaşa ilçesi,  Ertuğrul Mahallesi, Rakoczi müzesi etrafında bulunan tarihi dokunun yeniden canlandırılarak gelecek nesillere ve turizme kazandırılması amaçlanıyor. Proje kapsamında tarihi dokunun en yoğun hissedildiği ve kentsel sit alanı sınırları içinde kalan Ertuğrul Mahallesi'nde 16 adet yapının kamulaştırması tamamlandı, rölöve restitüsyon ve restorasyon projeleri hazırlanarak onaylanmak üzere Edirne Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kuruluna gönderildi. Projeler onaylandıkça restorasyon çalışmalarına devam edilecek” dedi.

 

Haber / Ayşenur AYDIN