Gazetenin nasıl hazırlandığını öğrendiler

Özel Çerkezköy Gündüz Bakımevi öğrencileri Marmara Haber Gazetesi tesislerini ziyaret ederek gazetenin nasıl hazırlandığını yerinde inceleme imkanı buldu. Minik öğrenciler, gazete kupürlerinden yap

GÜNDEM 16.01.2018 17:25:00 0
Gazetenin nasıl hazırlandığını öğrendiler

Özel Çerkezköy Gündüz Bakımevi öğrencileri Marmara Haber Gazetesi tesislerini ziyaret ederek gazetenin nasıl hazırlandığını yerinde gördüler.

 

GAZETENİN NASIL HAZIRLANDIĞINI ÖĞRENDİLER

 

Ziyarette öğrencilere Kurucu Müdür Ezgi İpek, öğretmenler Meltem Çakay, Gizem Yenikomşu ve Elif Ayan eşlik etti. Haberlerin bilgisayar ortamında nasıl yazıldığını gören öğrenciler, gazetenin sayfalarının bilgisayar ortamında nasıl hazırlandığını da öğrendiler. Radyo Haber’i de ziyaret eden minik öğrenciler, Gazeteci Şaban Kardeş’e sorular sorarak merak ettikleri konular hakkında bilgi sahibi olma imkanı buldu.  

 

GAZETECİLER GÜNÜNÜ UNUTMADILAR

 

Gazetenin basımının yapıldığı matbaa bölümünü de inceleyen öğrenciler, gazetenin basım aşamalarını da öğrendi. Minik öğrenciler, gazete kupürlerinden yaptıkları resimleri ve el işinden yaptıkları çiçekleri gazete çalışanlarına hediye eden öğrenciler, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü de kutladı. Gazete ziyaretinin öğrenciler adına verimli geçtiğini ifade eden Özel Çerkezköy Gündüz Bakımevi Müdürü Ezgi İpek de “Bu ziyaretimizde gazetenin hazırlanış aşamalarını, matbaacılık mesleğinin inceliklerini yerinde görme fırsatı bulduk” dedi.

 

Haber / Ayşenur AYDIN