Adli personel açılığı meclis gündeminde

Tekirdağ'daki adli personel açığını Meclis gündemine taşıyan CHP PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, adli memur eksikliğinin işlerin ivedilikle yapılamamasına neden olduğunu belirtti. Ã?

GÜNDEM 16.01.2018 17:23:00 0
Adli personel açılığı meclis gündeminde

CHP PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Tekirdağ Adliyesi’nde ve ilçe adliyelerinde yaşanan sorunları Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdı.

 

250 BİN KİŞİYE HİZMET VERİYOR

 

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na yazılı soru önergesi veren Yüceer, “Çerkezköy Adliyesi, Kapaklı’da adliye bulunmadığından dolayı yaklaşık 250 bin kişiye hizmet veriyor” dedi.

 

İLAVE MAHKEMELERE GEREK DUYULUYOR

 

Çerkezköy Adliyesi bünyesinde sadece 2 tane Asliye Hukuk Mahkemesi olduğunu ve ilave mahkemelere gerek duyulduğunu kaydeden Yüceer “Gerek mahkemelerin gerekse hakim, savcı sayısının az olmasından dolayı duruşmalar uzak tarihlere veriliyor, adli personel eksikliğinden dolayı ivedi bir şekilde tebligatlar çıkarılamıyor, ilgili kamu kurumlarıyla yazışmalar yapılamıyor, kararlar yazılamıyor” dedi. Benzer durumun Çorlu’da da yaşandığını dile getiren Yüceer “Çorlu Adliyesi de, Ergene’de adliye bulunmadığından dolayı yaklaşık 315 bin kişiye hizmet vermek zorunda kalıyor. Adli personel eksikliği Süleymanpaşa’da da yaşanıyor. Söz konusu durum mağduriyet yaratıyor” dedi.

 

BAKAN GÜL’E SORDU

 

CHP’li Yüceer, Bakan Gül’ün yanıtlaması istemiyle şu soruları yöneltti: “Tekirdağ’ın ve ilçeleri ayrı ayrı belirtilmek üzere adli personel açığı ne kadardır? Tekirdağ ve ilçelerindeki personel açığı ne zaman giderilecektir? Özellikle Tekirdağ il genelinde, Süleymanpaşa, Çorlu ve Çerkezköy’de ilave mahkemeler açılması yönünde Bakanlığınızın bir tasarrufu var mıdır? Tekirdağ için Bakanlığınızın kadro verdiği ancak Maliye Bakanlığının onayında beklediği ifade edilmektedir? Söz konusu iddia doğru mudur? Doğruysa Maliye Bakanlığı’nın onay vermeme gerekçesi nedir?”

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU