Restorasyon için onay bekleniyor

Saray Büyükyoncalı Mahallesi'nde bulunan ve 1911 yılında inşa edilen okulun mülkiyeti Maliye Hazinesi adına kayıtlı olan Saray Cumhuriyet İlköğretim Okulu, Büyükyoncalı İlköğretim Okuluâ€?

GÜNDEM 14.01.2018 17:18:00 0
Restorasyon için onay bekleniyor

Tescilli olan tarihi yapılarda restorasyon projelerinin onay süresi tamamlanmadan herhangi bir müdahalenin yasak olması sebebiyle Edirne Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun kararının beklendiğini belirten yetkililer “Büyükşehir Belediyesi, yapım ihalesi için tüm hazırlıklarını tamamladı. 100’den fazla proje üzerinde çalışmalar yürüten Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Saray’daki  Büyükyoncalı ilköğretim binasının da içinde bulunduğu proje kapsamında üzerine düşen görevi fazlasıyla yerine getirdi. Proje, Edirne Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından onaylandığı anda Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi vakit kaybetmeden restorasyon yapım çalışmalarına başlayacak” dedi.

 

“ÜZERİNE DÜŞENİ YERİNE GETİRDİ”

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Dilşad Ergin de “Bugüne kadar kiliselerden camilere, sivil mimarlık örneklerine kadar mülkiyetinin kime ait olduğuna bakılmaksızın Tekirdağ’ın farklı ilçelerinde 100’den fazla tescilli kültür varlığının Rölove-Restitüsyon ve Restorasyon projeleri hazırlatıldı ve hazırlatılmaya da devam ediliyor. Bununla birlikte 8 tane sivil mimari örneği yapıyı, Saray Kurtdere Cami, İnecik Mahallesi Erenler Hamamı, Rüstem Paşa Bedesteni çevre düzenlemesi gibi birçok kültür varlığının restorasyon çalışmaları tamamlanmış ve hayata kazandırıldı. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi hayata geçirdiği projeler doğrultusunda, Saray İlçesi Büyükyoncalı Mahallesinde bulunan tescilli ilköğretim okulunun da çalışmalarını yürüttü ve çalışmaların tamamlanması için gerekli tüm mücadeleleri de sürdürecek” dedi.

 

Haber / Ayşenur AYDIN