Yakıştı mı başkan?

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Kapaklı ve Çerkezköy'de görev yapan gazetecilerle kahvaltıda bir araya geldi. Gazetelerin sorunlarını ve zor ç

GÜNDEM 11.01.2018 18:14:00 0
Yakıştı mı başkan?

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Kapaklı ve Çerkezköy’de görev yapan gazetecileri kahvaltıda ağırladı.

 

“İŞLERİ ZOR”

 

Saat 10:00’da Mandalı Restaurant’ta düzenlenen kahvaltıda konuşan Mandalı, koşullar ne olursa olsun, mesleğinin onuruyla hareket eden, basın özgürlüğünü ve halkın haber alma hürriyetini savunan, ilkeli, tarafsız ve sorumlu gazetecilik anlayışıyla çalışan basın mensuplarının gününü kutladı. Gazetecilerin sadece bugün değil, her gün hatırlanması gerektiğini söyleyen Mandalı “Basın mensubu arkadaşlarımız hala merdiven altında gazetelerini basmaya çalışıyorlar. Yarına nasıl başlık atabiliriz, vatandaşlarımızın yapacakları haberlerle nasıl ilgisi çekebiliriz diyerek uğraş veriyorlar. Kısacası el emeği göz nuru işlerini yürütmeye çalışıyorlar. Gerçekten işleri zor” dedi. Gazetecilerin kısıtlı gelirlerle işlerini yaptığını söyleyen Mandalı “Gördüğüm kadarıyla pratikten yetişen gazeteci arkadaşlarımız var. Bu işin okulunu okumuş, mürekkebini yalayıp mezun olmuş kardeşlerimiz de var. Onlar da heyecan içinde biz mezun olduk, istediğimiz maaşı alabilir miyiz? Diye düşünce içinde olurken, ilk maaşlarında asgari ücreti bile göremiyorlar. Hevesle mezun oluyorlar ve mezuniyetten sonra güzel bir maaş alıp ailemize bakacağız diyorlar” dedi.

 

KAŞ YAPARKEN GÖZ ÇIKARDI

 

Mandalı, basın mensuplarının sorunlarına tercüman olmaya çalışırken, yanlış ifadeler seçince kaş yapayım derken göz çıkardı. Bu sıkıntıları anlatırken, doğru kelimeleri seçemeyen Mandalı “Okuldan mezun olanlar işe başlayınca kuru ekmeğe talim oluyor. Ancak kutlama günlerinde kahvaltı ve akşam yemeklerinde güzel çeşitleri bulabiliyorlar. Diğer günler onları bulamadığını biliyorum” sözlerini sarf edince tepki çekti. Belediyenin basın biriminde görev yapan personellerin değişik kameralar, prompter cihazlarının olduğunu söyleyen Mandalı “Halkla seslenişle ilgili televizyonumuz bile var. Teknolojide bir Cumhurbaşkanında ne varsa aynısı Kapaklı Belediyesi’nde var. Sizlere bakıyorum, maaşlarını biriktirerek kamera nasıl alabiliriz, gazetenin bir tarafının nasıl renklendirebiliriz ve vatandaşların ilgisini nasıl çekebiliriz uğraşı içindesiniz” dedi.

 

NEDEN SESSİZ KALDIĞI SORULDU

 

Mandalı, konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Kapaklı-Çerkezköy arasında yapılması planlanan termik santralle ilgili neden sessiz kaldığının sorulması üzerine konuşan Mandalı “Çerkezköy-Silivri sahasına basan ayaklarda kamulaştırma bedeli var. Kamulaştırma bedelinden dolayı Silivri-Çerkezköy ayağı pahalı geldiğinden termik santralden vazgeçildi. Daha sonra araştırmalar neticesinde kamulaştırma bedelini ödemeden nasıl yaparız diyerek 150 dekarı Kapaklı, 350 dekarı Çerkezköy sınırına basan 500 dekarlık bir alan Tugay Komutanlığının arka tarafında keşfedildi. Ciddi anlamda devlet ben buraya termik santral yapacağım projesi ile geldi. Biz de akabinde vatandaşlarımız ile beraber termik santrale hayır kampanyasını yazılı ve görsel olmak üzere anlatmaya çalıştık” dedi.

 

“İSTEMEMİZ MÜMKÜN DEĞİL”

 

Çerkezköy Belediyesi, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Kapaklı Belediyesi olmak üzere termik santralle ilgili ayrı itiraz dilekçeleri verdiklerini söyleyen Mandalı “Şuana kadar lehimize ve aleyhimize yönelik bir geri dönüş olmadı. Gelişmelerin lehimize dönelik olmasını düşünüyoruz. Oksijenden mahrum bölgede yaşıyoruz. Bu bölgemizde 250’nin üzerinde sanayi firmamız ve 90 bin çalışanımız var. Bu arkadaşlarımızın oksijeni en iyi alabileceği bölgelerden mevki olarak kuzeyimizde Yıldız Dağları var. 500 dekarlık termik santral düşünüldüğünde oksijenden tamamıyla yoksun kalacağımız görülüyor. Bunu bizim istememiz mümkün değildir” dedi. Enerjinin bir ihtiyaç olduğunu söyleyen Mandalı “Termik santral olarak düşünülen 500 dekarlık alana güneş tarlası ve rüzgar gülü yaparsanız alacağımız enerjinin üst misli artı olarak size geri dönecektir. Bu da kısacası yenilebilir enerji oluyor. Bakanlık yetkilileri toplantılar yaparak bu bölgeye oksijenin daha da çok pompalanacağı gibi bir hava estiriyor. Ancak vatandaşlarımız duyarlı ve bunun böyle olmayacağını biliyor” dedi.

 

“TERMİK SANTRALDEN KENDİMİZİ ARINDIRMALIYIZ”

 

Birinci, ikinci ve üçüncü dünya ülkelerinin termik santralden vazgeçtiğini söyleyen Mandalı “Yenilebilir bir enerjiye doğru gitmemiz gerekiyor. Kapaklı ve Çerkezköy sınırlarına 500 dekar alana termik santralden kendimizi arındırmamız gerekiyor. Bunun çalışmalarını yapmaya devam ediyoruz. Bazı basın mensubu arkadaşlarımız her gün gazete sayfalarında termik santral istemiyoruz, termik santralde neredeyiz diye haberler çıkartıyorlar. Ben kendilerine teşekkür ediyorum, aynı duyarlılığı diğer basın mensubu arkadaşlarımızdan da bekliyoruz” dedi.

 

“CHP’NİN ADAYA İHTİYACI YOK”

 

Cumhuriyet Halk Partisi’nin yerel seçim çalışmalarının sorulması üzerine de Mandalı “Biz şuan buradayız. CHP’nin aday ihtiyacı yoktur. Ben o koltuğu halka layık bir şekilde doldurabiliyorsam bu yolda yine devam edeceğim gözüküyor” dedi.

 

ENGELLİ VE YAŞLI BAKIM EVİ YAPILACAK

 

Mandalı, belediyenin 2018’de hayata geçireceği projelerle ilgili de bilgi verdi. Bin kişilik Kapalı spor Salonu projesinin başladığını kaydeden mandalı “5 milyonluk Kapalı Pazar yerinin de ihalesi yapıldı. 150 esnafımıza kapalı pazarda istihdam sağlayacağız. Pınarça mahallesi sınırları içersinde 3 milyonluk çok amaçlı spor komplesinin ihalesi başladı. Ayrıca 2018 yılında ilçe merkezinde yollarla ilgili 15 milyonluk asfalt çalışması yatırımı olacak. Ayrıca TESKİ’nin de 22 milyonluk yatırımı var. Bu yıl Büyükşehir Belediyesi Engelli ve Yaşlı Bakım Evini Kapaklı’ya kazandıracak” dedi. Cumhuriyet Mahallesi’nde 30 dekarlık alanda büyük bir park çalışması başlattıklarını söyleyen Mandalı “İsmetpaşa ve Bahçelievler Mahallesi arasında yapılacak olan üst geçidin ihalesi de yapıldı. Bu üst geçidi, Vahit İnce Üst Geçidi’nin 150 metre altında hayata geçireceğiz. Büyükşehir Belediyesi 30 dekarlık alanda kapalı yüzme havuzunun startını verecek. Hürriyet Caddesi ve Çeken Caddesi’ni Büyükşehir Belediyemiz prestij cadde yapacak” dedi.

 

80 DÖNÜMLÜK ALANA HASTANE YAPILACAK

 

Kazak gölü mevkiinde 80 dönümlük alana hastane yapılacağını söyleyen Mandalı Kapaklı’da 2018 yılında dere ıslah çalışması yapacağız. Ayrıca mahallelere halı sahalar kazandıracağız. Kapaklı’ya yatırımların kazandırılması gerekiyor. Bunları söylediğimiz zaman bazı siyasiler yanlış anlıyor. Topu Büyükşehir ve devlete attığımızı söylüyorlar. İktidar partisine üye arkadaşlarımızın da aynı duyarlılığı göstermelerini bekliyorum. Devlet olarak buraya bunu getirdik desinler. Onlar devletten Kapaklı’ya yatırım getirmeyelim düşüncesi içindeler” dedi.

 

EĞİTİM ASFALTTAN ÖNEMLİ

 

Milletvekillerinde de aynı düşüncenin olduğunu savunan Mandalı “Hizmet getirirsek İrfan Mandalı kazanacak diyorlar. Burada İrfan Mandalı kazanmayacak, kazanan Kapaklı olacak. Devletin spor ve eğitimle ilgili Kapaklı’ya hiçbir yatırımı yok. Eğitim bizim için asfalttan bile önemli. Çocuklarımıza eğitimle ilgili yatırımlar yapmamız gerekiyor” dedi. Büyükşehir Belediyesi’nin Pınar Bulvarı’nda alt yapı çalışması yapacağını söyleyen Mandalı “Enver Özel döneminde yapılan kanalizasyon tükenmiş halde. Kapaklı’ya TESKİ tarafından yapılacak 22 milyonluk yatırım içinde bu bölge de var. Ana arterlerde yağmur suyu hattı yok. Bunların yapılması gerekiyor. Bulvar trafiğe kapanmayacak. Bir taraftan çalışılacak, bir taraftan da trafik akacak. Ama büyük ihtimal trafik tek yönlü olabilir” dedi. Çalışmaların en hızlı şekilde bitirilmesini hedeflediklerini söyleyen Mandalı bu bulvarda bulunan esnafın kendileri için önemli olduğunu ve esnafı mağdur etmeden bu çalışmaları yapmak istediklerini söyledi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU