"Sakat kalmamam mucizeydi"

Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi'nde Kadın Kolları Başkan Yardımcılığı görevini yürüten ve yaklaşık 2 yıldır kendi ve çevresindekilerin imkanı ile temin ettiği tekerlekl

GÜNDEM 11.01.2018 17:06:00 0

2016 yılı Nisan ayından bu yana gerek kendi imkanları, gerekse çevresindeki hayırseverlerin imkanları ile temin ettiği 47 tekerlekli sandalyeyi ihtiyaç sahiplerine ulaştıran Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi’nde Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Süheyla Usta, dün de 7 yıldır evden dışarı çıkamayan SMA hastası Baransel Kuş’a tekerlekli sandalye hediye etti.

 

48’İNCİ SANDALYEYİ VERDİ

 

Saat 11:00’da Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi’nde SMA hastası Baransel Kuş’a tekerlekli sandalyesini teslim eden Süheyla Usta, “2016 yılı Nisan ayından beri ihtiyaç sahibi engelli vatandaşlarımız için 48 tane sandalye temin ettik. Her tekerlekli sandalye teslim ettiğimde mutlu oluyordum. Ama bu gün ayrı bir mutluyum. 7 yıldır evden dışarı çıkamayan SMA hastası Baransel Kuş’un sokağa çıkabilmesine vesile olmak ayrı bir mutluluk kaynağım oldu” dedi. 

 

“HİÇBİRİ İLE BAĞIMI KOPARMADIM”

 

Yardım ettiği hiç kimse ile bağlarını koparmadığını söyleyen Usta “Onlarla aramda çok güzel bir gönül bağı kurdum. Ziyaretlerine gidiyorum. Maddi manevi elimden geldiği kadar hepsi ile ilgilenmeye çalışıyorum” dedi. Yaklaşık 2 yıl önce sokakta yürürken düştüğünü anlatan Usta “Sakat kalmamam bir mucizeydi. O düşmeden sonra birkaç gün düşündüm. Maddi gücümün, eşimin dostumun olduğunu fark ettim. Rabbimin bunun bana ‘Bu imkanını neden ihtiyaç sahipleri için kullanmıyorsun’ şeklinde bir mesajı olduğunu düşünerek imkanlarımı ihtiyaç sahibi engelliler için kullanmaya karar verdim. Bir tekerlekli sandalye aldım, devamı geldi. Kısa sürede 48 tekerlekli sandalyeyi ihtiyaç sahiplerine ulaştırmanın mutluluğunu yaşıyorum” dedi.

 

“FİZYOTERAPİSTLER YÖNLENDİRİYOR”

 

Bu yardımları yaparken fizyoterapistlerle de irtibat halinde olduğunu söyleyen Usta “Fizyoterapistler bizi yönlendiriyor. Engelli vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına göre tekerlekli sandalye temin ediyoruz” dedi. Bir sonraki tekerlekli sandalyeyi de Uşak’ta yaşayan engelli bir ortaokul öğrencisine ulaştıracağını söyleyen Usta “Uşak’tan Sakatlar Derneği Başkanı bize ulaştı ve orada da tekerlekli sandalyeye ihtiyacı olan biri olduğunu söyledi. Öncelikle Çerkezköy’deki ihtiyaç sahipleri ile ilgilenmeye çalışıyorum. Ama oradan bir talep gelince, oraya da yardımcı olmak istedim” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU