"Tekirdağ, Türkiye'nin parlayan yıldızı olacak"

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Tekirdağ'daki gazetecilerle kahvaltıda bir araya gelen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak "Büyükşehir'in ilerleyen dönemle

GÜNDEM 11.01.2018 17:01:00 0

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Tekirdağ genelinde görev yapan basın mensuplarını Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Sosyal Tesisleri Tarihi Beşevler'de kahvaltıda ağırladı.

 

KAHVALTIDA BİR ARAYA GELDİLER

 

Saat 09:30’da düzenlenen kahvaltıya Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Basın İlan Kurumu Tekirdağ İl Müdürü Kemal Özvarlık, Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanları Şeref Çetin, Neşat Erdoğan, Yrd. Doç. İpek Elif Atayman ile Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Ahmet Rıfat Poyraz ve gazeteciler katıldı.

 

“GAZETECİLER ZORLUKLAR ÇEKİYOR”

 

Kahvaltıda konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Ahmet Rıfat Poyraz, Gazeteciler Günü’nün bu yıl 57'ncisinin kutlandığını belirtti. 212 sayılı yasanın basın emekçilerine sağladığı sosyal haklar dolayısıyla çok önemli bir yasa olduğunu kaydeden Poyraz, “Kamuoyunu sağlıklı bilgilendirmek açısından önemli bir görev edinen gazetecilerimiz, günümüzde zorluklar çekiyor” dedi.

 

“BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ TARTIŞILMASI GEREKEN BİR KONU”

 

Basın özgürlüğü konusunun günümüzde konuşulup tartışılması gereken bir konu olduğunu kaydeden Poyraz, “Bugün resmi verilere göre 148 gazeteci ve medya mensubu yazdıkları ve düşüncelerinden dolayı tutuklu. 1961 yılında 212 sayılı yasa kabul edildiğinde, 9 gazete bu yasayı protesto ederek üç gün gazete çıkarmamış, ardından da gazeteciler haklarını aramak için İstanbul ve Ankara'da yürüyüşler gerçekleştirmiştir. Bu yürüyüşlerden birinde bir pankartta `Simidimiz ve hürriyetimiz için' yazıyordu. Ben de 2018 yılına geldiğimiz bugünlerde simidiniz ve hürriyetiniz için 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nüzü kutluyorum” diyerek konuşmasını tamamladı.

 

“ZOR ŞARTLAR ALTINDA GÖREV YAPIYORSUNUZ”

 

Basının yüklendiği misyona dikkat çeken Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı. Gazetecilerin zor şartlar altında önemli bir misyonu yerine getirdiğini kaydeden Albayrak, belediyenin çalışmaları ile ilgili de bilgi verdi.

 

“BAZI ZORLUKLARLA KARŞILAŞTIK”

 

Göreve geldiği günden itibaren hızlı bir şekilde kurumsallaşma çalışmalarını tamamlayarak hizmete başladıklarını kaydeden Albayrak görev süreleri boyunca hizmet etmeye devam edeceklerini söyledi. Görev süresinin tamamlanmasına bir yıldan fazla bir zaman olduğunu dile getiren Albayrak, “Bu süreci, dolu dolu, hizmet ve yatırımlarla tamamlamak istiyoruz” dedi. İlk zamanlarda çok zorluk çektiklerini söyleyen Albayrak, “Bunun da temel sebebi, Büyükşehir kavramını maalesef ki Tekirdağlılara yeterince doğru bir şekilde anlatamadık. Herkes, büyükşehir gelince otomatik olarak tüm sıkıntılar çözülecek sandı. Süreç maalesef ki öyle ilerlemedi. Belli başlı zorluklarla karşılaştık. Ama bugün bu sıkıntıların birçoğunu aştık” dedi.

 

“TEKİRDAĞ’IN ÖNÜ AÇIK”

 

Sadece vatandaşa hizmet ve kente yatırımı düşünen bir Büyükşehir Belediyesi olduklarını söyleyen Albayrak “Büyükşehir'in ilerleyen dönemlerinde Tekirdağ Türkiye'nin parlayan yıldızı olacak” dedi. Sanayi, tarım ve hayvancılık, turizm, ulaşımdaki önemli konumu ve üniversite vizyonuyla Tekirdağ'ın önünün çok açık olduğunu söyleyen Albayrak, “Burada basın temsilcilerimize de çok önemli görevler düşüyor” dedi.

 

“GEREĞİNİ YAPARIZ”

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Batı Marmara Gazeteciler Derneği Başkanı Şaban Kardeş’in il genelinde görev yapan tüm gazetecilerin belediye toplu taşıma araçlarından ücretsiz olarak yararlanması yönündeki talebi üzerine konuşan Albayrak, “Bu konuyu araştıralım, gereğini yaparız” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU