Mali Destek Programları anlatıldı

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu'nda düzenlenen bilgilendirme toplantısında konuşan Trakya Kalkınma Ajansı Program Yönetim Birim Başkanı Berkay Habiboğlu, Trakya Kalkınma Ajansıâ€??

GÜNDEM 11.01.2018 16:58:00 0
Mali Destek Programları anlatıldı

Trakya Kalkınma Ajansı tarafından Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda 2018 Mali Destek Programı Bilgilendirme Toplantısı düzenlendi.

 

TOPLAM BÜTÇE 8 MİLYON LİRA

 

Saat 10:30’da düzenlenen bilgilendirme toplantısında konuşan Trakya Kalkınma Ajansı Program Yönetim Birim Başkanı Berkay Habiboğlu, küçük ölçekli alt yapı mali destek programı ve iktisadi kalkınma mali destek programı hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Trakya Kalkınma Ajansı’nın mali destek programları ile Bölge Planının uygulanmasında yerel paydaşları yönlendirerek bölgenin kalkınmasını hızlandırıcı bir etki yapmayı amaçladığını ifade eden Habiboğlu “İki program için ön görülen toplam mali destek 8 milyon lira. Mali Destek Programları iki ana gruba ayrılıyor. İktisadi Kalkınma Mali Destek Programının bütçesi 3.5 milyon lira, Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programının bütçesi ise 4.5 milyon lira” dedi.

 

PROGRAMIN AMAÇ VE ÖNCELİKLERİ

 

Programın amaç ve önceliklerinin ‘Nitelikli sosyo-kültürel alt yapı hizmetlerinin geliştirilmesi, turizm potansiyelini harekete geçirecek küçük ölçekli altyapı eksikliklerinin giderilmesi, atıl durumda kalmış yapıların turizme kazandırılması ve bölge genelinde nitelikli ve çevreye saygılı üretimin altyapısının geliştirilmesi’ olduğunu söyleyen Habiboğlu, İktisadi Kalkınma Mali Destek Programı hakkında da bilgi verdi. İktisadi Kalkınma Mali Destek Programında proje başına destek tutarının azami 500 bin lira olduğunu söyleyen Habiboğlu, desteklenecek ve desteklenmeyecek sektörleri de sıraladı.

 

Haber / Menşure KARDEŞ