Tekirdağ ve Edirne kardeş oda olacak

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Mehmet Eren, Edirne TSO Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt ve beraberindeki Edirne TSO Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri; Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası'nı z

GÜNDEM 11.01.2018 16:50:00 0
Tekirdağ ve Edirne kardeş oda olacak

Edirne TSO, Yönetim Kurulu ve Meclis üyeleri ile birlikte ilk olarak Asyaport Limanı’nı ziyaret ederek liman hakkında bilgiler aldı. Asyaport Limanı ziyaretinin ardından Tekirdağ TSO konferans salonunda düzenlenen toplantıda konuşan Tekirdağ TSO Meclis Başkanı Mustafa Özden, “Asyaport bölge için büyük bir nimet. Tekirdağ sahip olduğu limanlarla daha da ileri gidecek” dedi.

 

“4 ANA BAŞLIK ÖNE ÇIKIYOR”

 

Tekirdağ TSO Başkanı Cengiz Günay da “1900’lü yıllarda Tekirdağ’ın, Batı Trakya’nın ticaret merkezi olduğunu görüyoruz kayıtlarda, şehrimizde o zamanlarda 35 ülkenin ticaret ataşeliklerinin olduğuna dair veriler bulunuyor. Tekirdağ’ı 4 ana başlıkta incelediğimizde karşımıza tarım ve hayvancılık, sanayi, lojistik ve hizmet sektörü çıkıyor. Tekirdağ Sanayi üretiminde Türkiye genelinde ilk on il arasında yer alıyor. Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli sosyal gelişmişlik anlamında Türkiye’nin ön sıralarında olan şehirler olarak karşımıza çıkıyor. Kurumumuz 1925 yılında resmi anlamda kurulmuş fakat bu tarihin öncesinde gayrimüslimler tarafından da bir oda olduğuna dair bilgiler var” dedi.

 

“İŞ ADAMLARININ ÖNÜNÜ AÇACAK BİR YATIRIM”

 

Edirne TSO Meclis Başkanı Mehmet Eren de “İthalat ve ihracat yapan firmaların dış ticaretleri ile alakalı zaman ve maliyet yönünden istifade edeceği Asyaport’u yerinde incelemek istedik. Bölgenin iki yakın komşu kentiyiz. Bu şekilde olan toplantılar neticesinde birbirimize karşı olan ilginin ve ticaretimizin de artacağını umut ediyorum” derken, Edirne TSO Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt ise “Asyaport bölgemiz için çok önemli, iş adamlarımızın önünü açacak bir yatırım. Edirne yılda yaklaşık 3 milyon civarında turist alıyor, bu nedenle Edirne’de turizm ön plana çıkıyor, ilimiz turizmle gelişiyor. Edirne son zamanlarda hızla göç almaya başladı nedeni ise hızlı trenin şehrimize gelecek olması. Oda olarak, Edirne’de ortak akılı yönetmeye çalışıyoruz. Yaptığımız çalışmalarda öncelikle üyelerimizin menfaatini korumak ve sonrasında kamuoyunun yararına faydalı işler yapmaya çalışıyoruz” dedi. Toplantıda Tekirdağ TSO ve Edirne TSO kardeş oda protokolü imzalama kararı alındı.

 

Haber / Gülay YİĞİT SEZEN