"Meraların verimi en az 4 kat artırılacak"

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin, "Mera İyileştirme ve Yönetimi Projesi" kapsamında sürdürdüğü mera ıslahına 2018 yılında da devam edeceği belirtildi.

GÜNDEM 11.01.2018 12:38:00 0

22 kırsal mahallede daha uygulanması planlanan mera ıslahının sözleşmesini onaylayan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak “Altyapı ve üstyapı çalışmalarımıza devam ederken, kırsal mahallelerimize de hizmet götürüyoruz. Göreve geldiğimiz günden bu yana, kırsal kalkınma bizim için en önemli konuların başında geliyor. Bu kapsamda Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığımız, önemli projeler hayata geçirdi. Mera İyileştirme ve Yönetimi Projesi de bunların en önemlilerinin başında geliyor. Türkiye’nin en büyük mera ıslahı projesini gerçekleştiriyoruz. Bu,yeni kurulmuş büyükşehir belediyesi için büyük bir gurur kaynağıdır” dedi.

 

83 MAHALLEDE UYGULANMIŞ OLACAK

 

Bu proje ile meralardaki verimi en az 4 kat artırarak hayvancılık ile uğraşan vatandaşlara çok önemli bir hizmet götürdüklerini söyleyen Albayrak “Projenin tüm vatandaşlara hayırlı-uğurlu olmasını temenni ediyorum” dedi. Albayrak “Projenin 22 mahallede daha uygulanması ile birlikte toplamda 9 ilçenin 83 mahallesinde, 95 bin 605 dekar meraya 2 milyon 389 bin 850 kilogram kompoze gübre uygulaması yapılmış olacak” bilgisini verdi.


Haber / Menşure KARDEŞ