`Enerji Hanım' Tekirdağ'da enerji verimliliğini anlattı

Evde tüketilen elektrik enerjisinin verimli kullanılması ve tasarruf sağlanması amacıyla düzenlenen etkinlikte `Enerji Hanım' Tekirdağlılarla bir araya geldi.

GÜNDEM 11.01.2018 12:31:00 0
`Enerji Hanım

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinlikte konuşan Enerji Verimliliği Derneği Tekirdağ Şube Başkanı Engin Tekin, projenin amacının 150 milyar liralık ek kaynak sağlamak ve bu kaynak ile de okul ya da hastane yapmak olduğunu belirtti. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Behçet Atlı da Enerji Tasarrufu Haftası’nda bu konuya dikkat çekmek amacı ile Enerji Hanım'ı Tekirdağlı vatandaşlar ile buluşturduklarını söyledi.

 

DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLERİ ANLATTI

 

Enerji Hanım vatandaşlara ev için elektrik tüketmini en aza indirmek ve enerjiyi verimli kullanmak adına elektrik süpürgesi, çamaşır makinesi, ütü, buzdolabı gibi aletleri kullanırken ve yemek pişirirken dikkat edilmesi gereken kuralları anlattı. Enerji Hanım ayrıca alınan bu küçük önemler sayesinde sadece ev için ekonomiye değil, ülke ekonomisine de önemli katkılar sağlanabileceğini belirtti.

 

Haber / Menşure KARDEŞ