Liseler arası satranç turnuvası düzenlenecek

5. Liselerarası Dönem Sonu Satranç Turnuvası, 16 - 17 Ocak 2018 tarihleri arasında Çorlu Cemile Yeşil Anadolu Lisesi satranç salonunda gerçekleştirilecek.  

SPOR 9.01.2018 17:52:00 0
Liseler arası satranç turnuvası düzenlenecek

6 tur üzerinden oynanacak olan 5. Liselerarası Dönem Sonu Satranç Turnuvası kayıtları, 8 Ocak saat 09.00'da başladı. Kayıtlar 11 Ocak’ta sona erecek. Düşünme süresi olarak 35’+30” eklemeli tempo kararlaştırılmış olup sistem olarak İsviçre sistemi / 6 Tur uygulanacak.

 

TEK KATEGORİDE YARIŞACAKLAR

 

Yarışmaya TSF Lisansına sahip 2017-2018 yılı vizesi yapılmış, Çorlu ilçesindeki resmi veya özel liselerde öğrenci olan T.C vatandaşı sporcular katılabilecek. Yarışmada sporcular, tek kategoride yarışacak. Başvurularda; sporcunun adı ve soyadının, doğum tarihinin, T.C kimlik numarasının, varsa UKD puanının ve ELO puanı ile FIDE ID kodunun eksiksiz olarak bulunması gerekiyor. Birinci tur başladıktan sonra gelen sporcular bir sonraki tura alınacak. İkinci turdan önce sıralama yenilenerek 2. tur eşlendirmesi yapılacak. İkinci tur eşlendirmesi duyurulduktan sonra yarışmaya yeni sporcu alınmayacak. Başvurular 11 Ocak saat 16:00’a kadar her okuldan en çok 4 sporcu olacak şekilde Cemile Yeşil Anadolu Lisesi’ne form aracılığıyla elden veya faks yoluyla yapılacak.

 

İLK 3’E ÖDÜL VERİLECEK

 

Yarışma sonuçları ELO/UKD hesaplamalarında kullanılacak. İlk üç dereceyi elde eden kız ve erkek sporculara madalya ve başarı belgesi verilecek. Ayrıca tüm sporculara katılım belgesi verilecek.

 

Haber / Menşure KARDEŞ