2018'de finansman desteği hedefi 46 milyar dolar

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'nde düzenlenen toplantıda konuşan Türkiye İhracat Kredi Bankası Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım "2017 yılında ihracata 39.3 milyar dolar destek verdik.

GÜNDEM 9.01.2018 16:46:00 0
2018

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde düzenlenen toplantıda Türkiye İhracat Kredi Bankası Eximbank’ın faaliyetleri hakkında bölge sanayicisi bilgilendirildi.

 

HER GEÇEN GÜN BÜYÜYOR

 

Toplantının açılış konuşmasını yapan ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, gelişen Türkiye ekonomisine ciddi katkılar sağlayan ÇOSB’nin, 70 bini aşan çalışanıyla başta tekstil, kimya, plastik, ilaç, elektronik, makine sektörü olmak üzere her geçen gün büyüdüğünü belirtti. Ülke ekonomisi açısından İstanbul Sanayi Odası ve Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin ilk 1000 araştırmalarında ÇOSB’den 30’u aşkın firmanın bulunmasının kendilerini gururlandırdığını söyleyen Sözdinler, Tekirdağ açısından en fazla Ar-Ge merkezinin bulunduğu Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nin teknolojik gelişim açısından da ülkemize anlamlı çalışmalar sunduğunu belirtti.

 

SUNULAN FIRSATLARI ANLATTI

Sözdinler’in konuşmasının ardından Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım, Eximbank’ın ihracatçılara sunduğu fırsatları anlattı. Yıldırım, kredi, sigorta ve garanti ile tüm hizmetleri tek çatıda veren banka olduklarını ifade ederek, kredi büyüklüğünde Türkiye’nin dokuzuncu büyük bankası olduklarını söyledi. İhracat kredilerinin yüzde 46’sını tek başına veren banka olduklarını, ihracatın da yüzde 25’inin finansmanını sağladıklarını kaydeden Yıldırım “2017 yılında ihracata 39.3 milyar dolar destek verdik. Bu yılki finansman desteği hedefimiz 46 milyar dolar. İhracatı destekleme oranının ise yüzde 27’ye çıkartılması hedefliyoruz” dedi.

 

“İRTİBAT BÜROSU AÇILACAK”

 

Yıldırım, Türkiye’de 11 şubelerinin bulunduğunu belirterek “Organize Sanayi Bölgelerinde de irtibat büroları açıyoruz. Bugün de ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler ile yaptığımız toplantıda ÇOSB’de de irtibat bürosunu açmayı kararlaştırdık” dedi. Türk Eximbank’ın sağladığı desteklerin, ihracatçıyla direkt buluşarak daha da yaygın hale getirileceğini söyleyen Yıldırım “Bizler en kısa sürede şubelerimizi artırarak ihracatçılarımıza aracısız hizmet sunacağız. Bu noktadan sonra desteklerimizin daha da yaygınlaşacağını ön görüyoruz” dedi. Toplantıya, ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, Başkanvekili Natan Yakuppur, ÇOSB Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan, sanayiciler, firma sahipleri ve üst düzey yöneticiler katıldı.

 

Haber  / Gülay YİĞİT SEZEN