"Tekirdağ'da üretilmesi pozitif etki yaratacak"

AK Parti İstanbul Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop, Çorlu'da Bakkallar Odası'nın genel kuruluna katıldı. Şentop, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası'nı da ziyaret etti. Ziyarett

GÜNDEM 9.01.2018 16:10:00 0

AK PARTİ İstanbul Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop, Çorlu’da Bakkallar Odası'nın genel kuruluna katıldı. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Şentop, ABD'de Reza Zarrab davasına da değindi. Zarrab konusunun Türkiye'de muhalefet partilerinin ve bazı basın yayın organlarının lanse ettiği gibi bir olay olmadığını söyleyen Şentop, “Daha çok ilgilendikleri işin magazin kısmıydı. Halbuki verilen kararda açık ve net olarak görüyoruz, aslında hukuk bakımından yargı tiyatrosu bir yargı piyesi izlemiş olduk. Amerika Birleşik Devletleri'ndeki eyalet mahkemesinde duruşma salonunda gerçekleşen Zarrab davasının dışında öbür salonda bitişikteki bir başka salondaki davanın bir başka davanın kuralları usulleri aynı değil. Delillerin toplanmasından, birçok konuda çok farklı çok özel bu davaya mahsus hükümler uygulandı” dedi.

 

'İNTİKAM ALMAYA ÇALIŞTILAR'

 

Amerika'nın bir ambargo kararı aldığını, Türkiye'deki bir şirketin de buna uymadığı gerekçesiyle yargılama yaptığını belirten Şentop “Kendi iç hukukuna göre alınmış bir karara başka bir devletin tabiiyetindeki gerçek ve tüzel kişilerin uymasını sağlamak için Amerika yargılama yapıyor. Dolayısıyla bu Amerikan tarihinde de benzeri olmayan bir uygulama. Buradaki maksat FETÖ'cüler eliyle Türkiye'deki 17 - 25 Aralık'ta gerçekleştiremedikleri operasyonun Türkiye'nin iktidarına, siyasi iktidarına karşı Cumhurbaşkanımıza karşı gerçekleştirmek istiyorlar. Benzerini Amerika'da yapmak sürdürmek istediler. Tabi malzeme sağlam olmayınca istedikleri gibi bir süreç yönetim gerçekleştiremediler. Malum oradaki ifadeleri, Zarrab'ın oradaki ifadelerine ne kadar güvenilebileceğini, hapishanede yaşadıkları gardiyanlara vermiş olduğu rüşvetlerden tutun da başka şeylere kadar birçok şey ortaya çıktı. Bu davadaki planlarını gerçekleştirmelerine imkan vermedi ama nihayetinde hiç kimsenin suçlamadığı bir adam üzerinden intikam almaya çalıştılar” dedi.

 

DÜZELTME YAPILDI

 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 'ByLock' kullanıcısı 11 bin 480 cep telefonu kullanıcısının iradesi dışında FETÖ'nün gizli haberleşme programı ByLock'a yönlendirildiğini açıklaması ve tahliyelerle ilgili soru üzerine Şentop “Bununla ilgili çalışmalar yapıldı ve neticede düzeltme yapıldı. 11 bin 480 kişinin aslında ByLock kullanıcısı olmadığı ile ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından diğer illerimizdeki başsavcılıklara gönderildi” dedi. FETÖ ile ilgili başka bir delil yoksa sadece ByLock üzerinden bir işlem yapılmışsa bunların tahliye edildiğini söyleyen Şentop “Göreve iadelerle ilgili çalışmalar da yapılıyor. Çok farklı, belki Türkiye'nin değil dünyanın görmediği bir sinsilikte, gizlilikle çalışan bir örgütle karşı karşıyayız. Bir istihbarat örgütü mantığıyla çalıştığını görüyoruz. Örgütle mücadeledeki kararlılıkta kesintisiz olarak devam edecek” dedi.

 

“EKONOMİYE POZİTİF ETKİ YARATACAK”

 

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı, AK Parti İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Şentop, AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Cüneyt Yüksel, Çorlu İlçe Başkanı Kerim Atalay, İlçe Teşkilat Üyeleri; Yavuz Uylaş, Yıldız Filiz, Sefer Karataş ve partililerle birlikte Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası’nı da ziyaret etti. Ziyarette konuşan Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Gönül yerli üretimin öneminden bahsederek “Türkiye sahip olduğu GSYH, coğrafi konumunun getirdiği avantajlar ve beşeri sermayesi ile  artık ekonomide dışarıya bağımlı olduğu ve büyük miktarlarda ürün ithal ettiği alanlarda da kendi üretimini gerçekleştirebilecek bir ülke. Bu noktadaki en önemli konulardan biri ihracat. Miktar olarak artırılmasına rağmen ihracatın katma değerinin yani ihracat içindeki yüksek teknolojik ürünlerin payının artırılması önemli bir husus. Yeni dönemde Ar-Ge’ye ayrılan kaynaklar da bu konunun bir öncelik haline geldiğini destekler nitelikte. Şu bir gerçek ki, yerli otomobil üretimi farklı alanlarda farklı ürünlerin üretimi için de bir motivasyon kaynağı olacaktır. Türkiye son yıllarda ekonomide elde ettiği başarıları, dünya ekonomisinde sahip olduğu görünümü kalıcı kılmak için yakaladığı bu performansı otomobil yanında diğer ürünlerde de sergilemelidir. Yerli otomobilin Tekirdağ'da üretilmesi gerek istihdam gerekse ekonomiye değer katma yönünde pozitif etki yaratacaktır” dedi. Gönül, Otomotiv Sektörü Yerli Otomobil ve Tekirdağ Sunum Dosyasını, Mustafa Şentop'a takdim etti.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU