Bu çığlığı duyan yok!

Daha önce yapılan haberlerle birçok kez gündeme getirilmesine rağmen Çerkezköy Devlet Hastanesi'ndeki kuyruk ve randevu çilesi bir türlü bitmek bilmiyor.  

YAŞAM SAĞLIK 8.01.2018 19:56:00 0
Bu çığlığı duyan yok!

Çerkezköy Devlet Hastanesi’nin yeni binasının fiziki şartları ve donanımı ile örnek teşkil etmesine rağmen, hastane personel yokluğu nedeniyle adeta 90’lı yıllardaki SSK’yı andırıyor. Siyasiler ve yetkililerin bu konu hakkında vurdumduymaz tavırları vatandaşları çileden çıkarıyor. Telefonla randevu alamayan vatandaşlar her gece saat 24:00’dan sonra randevu alabilmek için kuyruğa girip saatlerce hastane koridorlarında kuyrukta beklemek zorunda kalıyor.

 

ETKİLİLER GÖZLERİNİ, YETKİLİKLER KULAKLARINI KAPATIYOR

 

90’lı yıllarda SSK döneminde Merhum gazeteci Savaş Ay’ın programlarında izlediğimiz, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na atıfta bulunarak son dönemlerdeki mitinglerinde barkovizyondan halka izlettiği hastane görüntüleri 27 yıl sonra Çerkezköy’de cereyan ederken, her fırsatta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın emrinde ve yolunda olduğunu ifade eden Çerkezköy’deki siyasiler bu manzaraya gözlerini kapatıp, bu çığlığa kulaklarını tıkıyor.

 

VATANDAŞ ATEŞ PÜSKÜRDÜ

 

Özellikle kış aylarındaki salgın hastalıklar nedeniyle yoğunluk daha da artarken, özel hastanelerde dahi yatak bulmakta zorluk çeken Çerkezköy halkı başta olmak üzere bölge halkı adeta isyan etti. Tekirdağ’ın biri doktor, biri diş hekimi olmak üzere 6 milletvekilinin de duyarsız kaldığı bu sorunun çözümü için gerekenin yapılmasını isteyen vatandaşlar “Kurumları ziyaret edip boy gösterisi yapan yetkililerin gece yarısından sonra Çerkezköy Devlet Hastanesi’ne gelmesini istiyoruz. Bizimle birlikte saatlerce burada nöbet tutsunlar. Çerkezköy Kaymakamlığı tarafından bu günden itibaren hastanenin geriye dönük bir aylık güvenlik kamerası kayıtları izlendiğinde yaşadığımız çile ortaya çıkacaktır” dedi. Milletvekillerinin vurdumduymazlığına ateş püsküren ve sorunun çözülmesini isteyen vatandaşlar “Biz de günü geldiğinde onlara gereken reçeteyi yazacağız” dedi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ