İçme suyu hattında sona gelindi

TESKİ Genel Müdürlüğü'nün Süleymanpaşa'da yürüttüğü içme suyu hattı inşaatı çalışmalarında sona yaklaşılırken, projeyi yürüten Yatırım ve İnşaat Dai

GÜNDEM 8.01.2018 15:40:00 0
İçme suyu hattında sona gelindi

Yakın zaman içinde yapımı tamamlanan hatların devreye alınacağı belirtildi. KDV dahil yaklaşık 30 Milyon TL bedel ile yapılan Süleymanpaşa İçme Suyu İnşaatı çalışmalarının bitmesi ve yeni hatların devreye alınması ile Süleymanpaşa halkına iletilen suyun kalitesinin daha da artacağı ve kayıp kaçak oranının en aza ineceği belirtildi.

 

“EN KISA ZAMANDA DEVREYE ALINACAK”

 

TESKİ genel Müdürü Şafak Başa “TESKİ’nin kurulmasıyla birlikte bugüne kadar Süleymanpaşa’da oldukça önemli altyapı yatırımları yapıldı. İlçe merkezinin tüm atıksu altyapısı yenilendi. Ayrıca Süleymanpaşa’nın evsel atıksuyunu arıtacak olan Süleymanpaşa İlçesi Batı Atıksu İleri Biyolojik Arıtma Tesisini hizmete aldık. Şu anda Süleymanpaşa’nın atıksuları arıtılarak doğaya deşarj edilmektedir. Tüm bu altyapı çalışmaları yapılırken ek olarak elzem ihtiyaç duyulan, uzun yıllardan beri kullanılan, eski ve işlevini yitirmiş mevcut asbestli içme suyu hatlarının değiştirilmesi için Süleymanapaşa ilçesinin muhtelif mahallelerini kapsayın bir içme suyu hattı projesi yaptık. Projede artık sona geldik. En yakın zamanda yeni hat devreye alınarak, abonelerimize su verilecek” dedi.

 

Haber / Gülay YİĞİT SEZEN