İmam Hatip Lisesi'ne uygulama camisi yapılacak

Çorlu Şeyhsinan Mahallesi, 952 ada 3 parselde, mülkiyeti Maliye Hazinesine ait taşınmaz üzerine Çorlu Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul Aile Birliği tarafından uygulama camii yaptırılacak.

EĞİTİM 8.01.2018 11:02:00 0
İmam Hatip Lisesi

Uygulama Camii yapım işine ait protokol, Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan,  Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç,  Çevre Şehircilik İl Müdürü Ömer Albayrak, İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan ve Çorlu İmam- Hatip Lisesi Okul-Aile Birliği Başkanı ile Çorlu Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Mete Aksoy tarafından imzalandı.

 

3 AY İÇİNDE İNŞAATA BAŞLANACAK

 

Protokol ile ilgili yapılan açıklamada “Çorlu’nun en kalabalık öğrenci mevcuduna sahip İmam Hatip Lisesi olan okulumuz için, “Uygulama Camisi”  yapım işinde; okul yönetimi, okul- aile birliği ve Çorlu Kaymakamlığının çalışmaları sayesinde  protokol aşamasına gelindi. “Uygulama Cami” projesi 440 m2 inşaat oturum alanı ve 800 kişilik kapasiteli cami projesidir. Cami projesinde asansör ve çeşitli sosyal alanlar da bulunduruyor. Protokolü takiben en geç 3 ay içinde inşaata başlanacağı belirtilen yapım işinin bitiş süresi 36 ay olarak belirlendi. Ancak, hayırseverlerden yoğun bir şekilde bağış sözü alınan projenin daha erken bitirileceği anlaşılmaktadır” denildi.

 

Haber / Menşure KARDEŞ