CHP'de il kongresi yapıldı

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ 36. Olağan İl Kongresi saat 12:00'da Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda başladı.

GÜNDEM 7.01.2018 13:44:00 0
CHP

Tekirdağ Milletvekilleri ve Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın da katıldığı kongrede mevcut başkan Recep Ökten beyaz, diğer aday Av. Gülşen Tufan da kırmızı liste ile yarışacak.

 

HEPİMİZİN ORTAK BİR PAYDASI VAR

 

Kadir Albayrak’ın konuşmasının ardından CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü konuşma yaptı. CHP’nin demokrasinin, kadın erkek eşitliğinin, laikliğin, gelecek nesillerin, cumhuriyetin bir temsilcisi olduğunu söyleyen Köprülü “Biz de bu ilkeleri benimsediğimiz için CHP’deyiz. Hepimizin ortak bir paydası var. Bu mücadeleyi gerçekleştirmek için de üzerimizde sorumluluk var. Hayatta 2 kural var. Birincisi geleceğe dair ümidinizi kaybettiğiniz anda yaşamak için sebebiniz kalmaz. Hayata dair umudumuzu hayata dair sorumluluğumuzu yerine getirerek sağlayabiliriz” dedi.

 

İNSANLARIMIZ BÜYÜK BİR YIKIM ALTINDA

 

Türkiye’de bugün geleceğe dair umudu azalmış olan insanlar olduğunu söyleyen Köprülü “Mutsuz, işsiz, ayın sonunu zor getiren insanlar görüyoruz. Tüm bunların nedeni 15 yılı aşkın zamandır kara bulut gibi çöken AKP iktidarıdır. İnsanlarımız büyük bir yıkım altında. Ülkemiz 15 Temmuz 2016’dan beri bir OHAL süreci ile yönetiliyor. OHAL süreci hukukun askıya alındığı, insanların hukuk teminatı altında yaşamalarının engellendiği, meclisin parlamenter sisteminin askıya alındığı, KHK’larla ülkenin yönetilmeye çalışıldığı bir süreç” dedi.

 

15 TEMMUZ SÜRECİNİ KONUŞMAK GEREKİYOR

 

OHAL’in getirdiği hiçbir şeyin olmadığını söyleyen Köprülü “Tüm bunların bıraktığı miras hem hukukun çöktüğü hem de ekonomik sistemin çöktüğü bir Türkiye. CHP’ye dönük bir saldırı var. CHP’nin geçmişten beri yürüdüğü çizgiye rağmen onu terör örgütleri ile yan yana göstermeye çalışan bir çaba var. 15 Temmuz sürecini konuşmak gerekiyor. 15 Temmuz bu ülkenin yaşadığı en büyük acılardan biridir. Yüzlerce insanımızın şehit düştü bir darbe teşebbüsüdür. Bir sitemden hukuku adaleti çekerseniz o sistemi yıkarsınız. O sitemden hukuk adalet anlayışı çekilmek isteniyor. Yerine ihtilal getiriliyor, yerine kalleşlik getiriliyor” dedi.

Köprülü konuşmasını şöyle sürdürdü: “Hepimizin birbirine ihtiyacı var. Bizim birbirimize olan ihtiyacımız aynı doğrultuda Türkiye’nin de CHP’ye olan ihtiyacıdır. 11 ilçemizin kongresi oldu. Hepsine katıldım. Katıldığım kongrelerin hepsinde söylediğim bir husus var. Tekirdağ’ın kamu kaynaklarından yeterli payı alamadığının altını çizdim. 8. sırada vergi veriyoruz. Ama biz kamu kaynaklarından pay almaya geldiğimizde 60’ıncı sıralardayız. Her bulundukları ortamda CHP’ye CHP’li belediyelere laf söyleyenlere iktidar partisinin üyelerine bir hatırlatmada bulunalım. Yeterli payı alamamasının sorumluluğu CHP değildir. Tekirdağ’a yapılmayan anayollardan, okullardan, yeni ilçelerde yapılmayan kamu binalarından, onca hizmetlerden hiç mi sorumluluk hissetmediniz. Büyükşehir 11 ilçeye 11 okul yaptığında hiç mi aynaya bakıp biz bunları neden yapamıyoruz demediniz ? Bu problemin çözülmesi için tek koşul var. Bu koşul CHP iktidarıdır. 2019’da genel seçim var. Tekirdağ için tekrardan 12-0 yapacak, bu noktada çalışmalarını gerçekleştirecek olan örgütler 7 olan milletvekili sayısının çoğunluğunu alacak kadar çalışmalar yapacaktır. CHP’de yeni bir aday çıkması demokrasinin ta kendisidir. CHP demokrasinin özgürlüğün partisidir. CHP demokrasinin eşiğidir, özgürlüğün temsilcisidir”

 

 7 YILIN REKORU

 

CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak da “2017 yılında enflasyon yüzde 12’ye dayandı. Bu 7 sene içinde rekordur. Adalet ve Kalkınma Partisi’nin genel başkanına sorarsanız ekonomide her şey yolunda. Taşeronda çalışan çoğu işçide kadro falan verilmemiş. Belediyelerde çalışanlara sadece belediyenin şirketlerinde çalışma imkanı getiriliyor. Vatandaş isyan ediyor AKP genel başkanı ne kadrosu yahu çalışıyorsunuz işte diye vatandaşı azarlıyor. 2018’de ekonominin çarkının dönmesi için ‘110 milyar lazım’ diyor hükümetin başbakan yardımcısı. Fedakarlık sürekli vatandaşlarımızdan belleniyor. Bu yıl hangimizin maaşı yüzde 60 arttı. Onlara gelince yüzde 60, vatandaşa gelince yüzde 5 artış” dedi.

 

FEDAKARLIK HEP VATANDAŞTAN BEKLENİYOR

 

Faturanın hep vatandaşa kesildiğini kaydeden Öztrak “Başbakan Avrupa birincisi olduk diyor. Neyin birincisi olduk ben anlamadım. Başbakan gerçek ötesi siyaset yapıyor. Yurt dışından sığır ithal ediyoruz. Çiftçiye ödenmesi gereken destek 188 milyar, bunların ödediği 89 milyar. Her çiftçi ailesinin 44 bin lira bu devletten alacağı var. Öderken yüzde 4 stopaj kesiyorsunuz. Destekten stopaj kesen her halde dünyadaki tek hükümet biziz. Memurun, emeklinin hali ortada. Geçtiğimiz hafta asgari ücrete yüzde 14 zam yaptılar. Asgari ücret 2 bin lira olmalı. Sarayın başı bağırıyor:  ‘Elinize dizinize dursun’. Vatandaşa bu şekilde hakaret etmek siyasette bir üslup mudur? Ülkemiz büyük bir ülke.  Ne Türkiye Cumhuriyet Devleti Erdoğan’dan ibrettir, ne de 81 milyon onun yandaşlarından ibarettir. Türkiye’nin kendisini toparlayabilmesi için hukukun üstünlüğü, kuvvetler ayrılığı, seçim güvenliği tesis edilmeli. Tek adam rejiminden vazgeçilmelidir. Mart’ta Tekirdağ’da AK Parti kongresi olacak. Vali bey, kaymakamlar o kongrede olacak mı? Burada çalışan devlet görevlileri orada olacak mı ben merak ediyorum” dedi.

 

TERMİK SANTRALLERE SONUNA KADAR KARŞI ÇIKACAĞIZ

 

Ülkenin hızla normalleştirilmesi gerektiğini söyleyen Öztrak “Şarköy’de Saray’da doğalgazın açılışı yapılıyor, iktidar partisinden bir milletvekili bizim eserlerimizle övünüyorlar diyor. Sizin doğalgazla falan hiç ilginiz olmadı. Doğalgazı getiren benim belediye başkanlarım. Yatırım almakta 32’nciydik. 2 sene sonra da 46’ncı sıraya gerilemişiz. Ankara’daki iktidarın Tekirdağ bakış açısı bu.  her sabah Tekirdağ çevre kirliliğinde en başta gelen illerden biri. Ona rağmen Tekirdağ’ın her yerine termik santral yapma niyeti var. Termik santrallere Çerkezköy’de, Kapaklı’da sonuna kadar karşı çıkacağız. Tekirdağ’ın İstanbul’un arka bahçesi haline getirttirmeyeceğiz” dedi.

 

KEŞKE YANILSAYDIK

 

CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer “İnsanlar nasıl bir ülkeye uyanacaklarını bilmeden yatağa giriyorsa o ülke yönetilemiyor demektir. İnsanlar geleceklerin kaygı duyuyor. Maalesef AKP iktidarı adaletsizlikle günden güne ülkemizi böyle bir duruma düşürüyor. CHP’li olmak, CHP’nin ilkeleri doğrultusunda mücadele etmek her zamankinden daha önemli. AK Parti 15 yıllık iktidarı boyunda dış politikada, ekonomide, eğitimde hiçbir konuda başarılı olamadı. 15 yıldır söylediğimiz hangi şeyde yanıldık? Ne Suriye konusunda yanıldık, ne dış politika konusunda yanıldık. Keşke yanılsaydık” dedi.

 

ÜLKENİN SORUNU ÇOK

 

Ülkenin çok sorunu olduğunu söyleyen Yüceer “Ekonomiden işsizliğe, yoksulluktan yolsuzluğa kadar bir batağa saplanmış durumdayız. Onların umurunda değil. Onlar sarayın derdinde. Bu lüks hayatı sürdürmek için birçok şey yapmışlar. 17-25 Aralık’ta gördük. Dedik ki soruşturun. Kim yaparsa yapsın kim olursa olsun getirin divanın önüne komisyon kurulsun dedik. Bizi dinlemediler. O iş adamına ödüller verdiler. O hayırsever iş adamı Amerika’da bazı şeyleri itiraf ediyor. Ama bu hayırsever iş adamı için askerimizin başına çuval geçirirken vermedikleri notayı verdiler. Bir de yetmedi 2 nota verdiler. Benim cumhurbaşkanım kendi askerlerinden kendi vatandaşlarından esirgediğini ona gösterdi. Çiftçiye, yoksula bu ilgi alakayı gösterdiklerini gördünüz mü?” diye konuştu.

 

BAŞKA BİR İTTİFAKIMIZ YOK

 

Yükselen vergilerle vatandaş günden güne fakirleşirken onların saraylarında sefa içinde yaşadığını söyleyen “Tarihimiz boyunca bedel ödemiş bir partinin bugünkü temsilcileriyiz. Hiçbir zaman güce boyun eğmedik. Her zaman haklının yanında, haksızın karşısında durduk. CHP belediyelerine yönelik operasyonların sebebi CHP’yi itibarsızlaştırmaktır. Birlik olmak zorundayız. Bunun için çok çalışmak zorundayız. O birlik görüntüsünü yeterince veremiyoruz. Maalesef örgüt temsilcilerini belirlemede emek yanında adam kayırmacılığının daha fazla olduğunu görüyoruz. İstediğimiz güveni ve samimiyeti veremiyoruz. Önümüzde bir seçim var. Önce yerel, sonra genel. Sizlerin emeği ve desteğiyle 12-0 yaptık. Bunu yine sağlamak zorundayız. Bir tek belediyemizi kaybetmemek zorundayız. Bizler de ittifak yapacağız. Hak, hukuk, adalet mücadelesi veren, demokrasi ve cumhuriyetten yana olanlarla, Atatürk’ün yolundan ayrılmayanlarla ittifak yapacağız. Bizim başka bir ittifakımız yok” dedi.

 

HAK HUKUK MÜCADELESİ İÇİN ÇALIŞACAĞIZ

 

OHAL’in kaldırılması, Türkiye’nin hukuk ile güçlendirilmesi için mücadelelerini sürdüreceklerini söyleyen Yüceer “Herkes üzerine düşeni yaparsa mücadelemizle bunu başarabiliriz. Onların parası medyaları var. Ama bizim de mangal gibi yüreğimiz var. Bu ülkeyi yoktan var edenin karalılığı var. Atatürk’ün Samsun’a çıkarken gösterdiği inanç var.  Burada o kazandı bu kazandı olmayacak. Kazanan kim olursa olsun hak hukuk mücadelesinin kazanması için çalışacak, çalışacağız” dedi.

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU