"14 yıldır hangi bakanın kapısını çaldınız?"

Kapaklı Belediye Meclisi'nin Ocak Ayı Toplantısının 2'nci oturumu dün yapıldı. Toplantıda AK Partili Meclis Üyesi Mustafa Çetin'in "14 yıldır Kapaklı'da belediye başkanlıÄ

GÜNDEM 5.01.2018 21:56:00 0

Siz bu 14 yılda hangi bakanın kapısını çalıp Kapaklı’nın sorunları için talepte bulundunuz? Siz gerçekten bu makamda ne yapıyorsunuz?” sözlerine Başkan Mandalı “Yeterli olmasam 14 yıldır neden başkanlık yapıyorum. Demek ki ben halkım için yeterliyim” cevabını verdi.

 

Kapaklı Belediye Meclisi’nin Ocak Ayı Toplantısının 2’nci oturumu dün yapıldı. Saat 16:00’da meclis salonunda düzenlenen toplantıda, Kapaklı Belediyesi Fen İşleri Müdürü Abdullah Çakmak, Fen İşleri Müdürlüğü’nün 2017 yılı çalışmalarını eleştiren AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Salih Bezgin’e cevap verdi.

 

“2 YERİN İHALESİ YENİ YAPILDI”

 

Bezgin’in “14 trilyon bütçe nereye gittiğini” sorduğunu belirten Çakmak, “8 milyon 250 bin TL rüzgar enerji sahasının yapımında kullanılacak. 5 milyon 400 bin TL ilse Kapaklı Belediyesi Semt Pazarının yapımı için kullanılacak. Bunları toplayarak 2017 Fen İşleri Müdürlüğünün bütçesini 14 milyon 200 bin TL bulmuş” dedi. Bu iki yerin ihalesinin yeni yapıldığını be ve paranın harcanmadığını belirten Çakmak Fen İşleri Müdürlüğü’nün 2017 bütçesinin 10 milyon 600 bin lira olduğunu, bu rakamın içersinde işçi bedelleri, mal alımları, fen işlerinin giderlerinin de yer aldığını söyledi.

 

“YATIRIMA DÖNEN KISIM 3-4 MİLYON LİRA”

 

Bunun yatırıma dönen kısmının ise 3 yada 4 milyon lira olduğunu söyleyen Çakmak “AK Parti İlçe Başkanı Salih Bezgin okuma yanlışı yapmış. 31 bin metrekare beton yol 31 kilometre yapmaz. Bu yolun genişliği vardır. 31 bin metrekare beton yol 10 metre çekme mesafesi ile 3.1 kilometre yapar. 19 bin metrekare parke taş 19 değil 1,9 kilometredir” dedi.

 

“KAPAKLI DAHA İYİ HİZMETLER ALMAYA LAYIK”

 

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı da teknik anlamda meclisin bilgilendirildiğini ifade ederek “Belediye uzak değildir. Basın açıklamasını yapmadan önce mühendis ile çalışsaydı, bu yollarının 3.1 kilometre olduğunu öğrenirdi” dedi. Bu konuda yazılı olarak daire başkanlığından bilgi isteyeceklerini ifade eden AK Parti Grup Sözcüsü Akın Yılmaz ise “Kapaklı bugüne kadar yapılan hizmetlerden payını almadı. Şuan ilçe olarak eksiklerimiz var. Hayvan barınağı önergemizi de dikkate alınız” dedi. 2018’de alt yapıya da fazla önem verilmesini isteyen Yılmaz “Kapaklı daha iyi hizmetler almaya layık” dedi. Yılmaz, Kapaklı’nın yollarının ve alt yapısındaki sıkıntıların giderilmesi gerektiğini de belirtti.

 

“BU MAKAMDA NE YAPIYORSUNUZ?”

 

Toplantıda AK Partili meclis üyesi Mustafa Çetin de söz aldı. İlçe Başkanının demecinin mecliste gündeme getirilip tartışmaya açılmasının güzel olduğunu belirten Çetin “Ancak siz her seferinde bir konuyu başka bir yere çekiyorsunuz. Kapaklı halkı olarak bunu dillendirmek istiyorum. 14 yıldır Kapaklı’da belediye başkanlığı yapıyorsunuz.  Siz bu 14 yılda hangi bakanın kapısını çalıp Kapaklı’nın sorunları için talepte bulundunuz? Hizmet alamıyoruz deyip Büyükşehir’e yükleniyorsunuz. Siz gerçekten bu makamda ne yapıyorsunuz?” dedi.

 

“KAPILARI SİZ AÇACAKSINIZ”

 

Kapaklı’nın hizmete ihtiyacının olduğunu dile getiren Çetin “Bakanlara, İller Bankasına gidin. Projeler hazırlayınız. Bununla ilgili yazı yazmak sorun çözmüyor. Vatandaşa daha sonra ‘biz yazıyoruz hizmet alamıyoruz’ diyorsunuz. Seçilmiş bir Belediye Başkanı olarak bakanlarımızdan talepte bulunmanız gerekiyor. Bu kapıları siz açacaksınız hizmeti de siz getireceksiniz” şeklinde konuştu.

 

“BİRİLERİ TAVŞANA KAÇ, TAZIYA TUT DİYOR”

 

Çetin’in sözleri üzerine konuşan İrfan Mandalı da “Beni bu kadar yücelttiğin için teşekkür ediyorum. İstersen Bakanlar kuruluna gönderdiğimiz yazıları şahsına gönderebilirim. İlçeye yapılması gereken yatırımlarla ilgili bu dosyaları İlçe Başkanınıza ve gruptaki arkadaşlara verdik. Nedense birileri tavşana kaç, tazıya tut diyor. Birileri yukarıda “Ya taraf olacaksın. Ya da bertaraf olacaksın” ifadelerini kullanıyor” dedi.

 

“DEMEK Kİ HALKIM İÇİN YETERLİYİM”

 

Bu konuda birlik beraberlik içinde yürümeleri gerektiğini kaydeden Mandalı “Bütün yazıları gönderdik. Sizlerde bizim arkamızda durunuz. Yeterli olmasam 14 yıldır neden başkanlık yapıyorum. Demek ki ben halkım için yeterliyim” diye konuştu. Meclis üyeleri konuşmaların ardından gündem maddelerini görüştü. Şırnak Uludere’de 26 Eylül 1994 tarihinde şehit düşen Erdinç Duran’ın isminin İsmetpaşa Mahallesi’nde yapılan parka verilmesi oy birliği ile kabul edilirken, Cumhuriyet Mahallesi 191 ada 1 parsel üzerinde bulunan belediyeye ait 2 bin 145 metrekarelik yerin kapalı yer altı otoparkı yapılmak üzere ve Cumhuriyet Mahallesi 593 ada 18 parsel üzerinde bulunan bin 116 metrekarenin tamamının Sosyal Hizmetler ve Engeli Yaşam evi binası yapılmak üzere Tekirdağ Büyükşehir Belediyesine bedelsiz verilmesi komisyon meclis tarafından oybirliği ile karara bağlandı. Şubat ayı toplantısının Bahçeağıl Mahallesi’nde yapılması kararlaştırıldı.

 

Haber / Ayşenur AYDIN