Yıl sonuna kadar tamamlanması planlanıyor

Yapım çalışmaları devam eden Kültür Merkezi, Kapalı Pazar Yeri ve Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS)  Binasında inceleme yapan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, KGYS binasının kaba inşaatÄ?

GÜNDEM 5.01.2018 21:52:00 0
Yıl sonuna kadar tamamlanması planlanıyor

KABA İNŞAAT TAMAMLANMAK ÜZERE

 

İncelemelerine kapalı Pazar yeri inşaatı ile başlayan Başkan Akay, sonrasında da Fevzipaşa Mahallesi 138 ada 6 parselde yapım çalışmaları devam eden KGYS Binası’nda incelemelerde bulundu. Çalışmaların devam ettiğini söyleyen Akay, binanın kaba inşaatının tamamlanmak üzere olduğunu belirtti.

 

KÜLTÜR MERKEZİNDEKİ ÇALIŞMALARI İNCELEDİ

 

Toplam bin 724 metrekare inşaat alanına sahip olan binanın bodrum kat, zemin kat, 1. Kat, 2. Kat ve çatı piyesinden oluşacağını söyleyen Akay, binaya ek olarak yaklaşık 50 araçlık da otopark alanı oluşturulacağını dile getirdi. Buradaki incelemelerinin ardından Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Kültür Merkezi inşaatını inceleyen Akay, “Kültür Merkezi yaklaşık 12 bin metrekarelik inşaat alanına sahip” dedi.

 

KÜLTÜR MERKEZİ İNŞAATI DEVAM EDİYOR

 

Kültür Merkezi içinde 735 kişilik konferans salonu, 238 kişilik tiyatro salonu ve fuayeleri ile 3 adet sinema salonu bulunacağını kaydeden Akay, “İdari birimler ve fuaye alanlarının yanı sıra 9 adet sanat atölyesi, teknik kütüphane, 3 adet plastik sanatlar sınıfı, 1 adet bilim eğitim sınıfı, 1 adet görsel sanatlar sınıfı ve 5 adet de derslik olacak” dedi. Akay, yaklaşık 23.4 milyon lira maliyetli Kültür Merkezi’nin 2018 yılı sonuna kadar tamamlanmasının planlandığını belirtti.

 

Haber / Menşure KARDEŞ