"Çerkezköy modern pazar yerine kavuşacak"

Çerkezköy'de maliyeti 5 milyon 919 bin TL olan Kapalı Pazar Yeri İnşaatı devam ediyor. Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, "Çalışmaların tamamlanması ile birlikte kentimiz modern bir Pazar Ye

GÜNDEM 4.01.2018 21:56:00 0

Çerkezköy’de yapımına g başlanan geçtiğimiz aylarda başlanan Kapalı Pazar Yeri inşaatı devam ediyor. Yapım çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, çalışmaların tamamlanması ile birlikte Çerkezköy’ün modern bir Pazar Yerine kavuşacağını söyledi.

 

4 GİRİŞ-ÇIKIŞI OLACAK

 

Temmuz ayında başlanan çalışmaların 210 takvim günü içinde tamamlanmasının planlandığını söyleyen Başkan Akay, “Yeni Pazar Yeri 9 bin 520 metrekare kapalı alana sahip olacak. Çerkezköy Kapalı Pazar Yeri Alanı’nda, 174 metrekare teras ve toplam 200 araçlık da kapalı ve açık otopark alanı bulunacak. Tek kat olarak tasarlanan Pazar Yeri Binamızın yüksekliği ise 12 metre olacak. 4 adet giriş-çıkış ve 7 adet de yangın çıkışının bulunacağı binamız, engelli vatandaşlarımızın ulaşımına da uyumlu olacak” bilgisini verdi.

 

PROJE BEDELİ 5 MİLYON 919 BİN TL

 

Akay, Yeni Pazar Yeri Binası’nın batı cephesinde 8 adet balıkçı dükkânının tasarlandığını ifade etti. Pazar yerinin yapım maliyetinin 5 milyon 919 bin TL olduğunu söyleyen Akay, Pazar yerini planlanan tarihten önce tamamlayarak vatandaşların kullanımına açmayı hedeflediklerini kaydetti.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU