Belediye Meclisi, Baysan başkanlığında toplandı  

Çorlu Belediye Meclisi 2018 yılının ilk toplantısı Meclis Toplantı Salonu'nda Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan başkanlığında yaptı.

GÜNDEM 4.01.2018 21:50:00 0
Belediye Meclisi, Baysan başkanlığında toplandı  

DENETİM KOMİSYONU ÜYELERİ BELİRLENDİ

 

Toplantıda denetim komisyonuna Değer Kara, Güner Çetin, Hasan Eligül, Mustafa Eryılmaz ve Ateş Akdere seçilirken, sözleşmeli personel çalıştırılması ve ücret tespiti konusu da karara bağlandı. İmar ve Şehircilik ile Yapı Kontrol müdürlükleri yönetmelikleri oybirliği ile kabul edildi. Mülkiyeti Çorlu Belediyesi'nde bulunan ve Önerler Mahallesi 119 ada, 1 parselde kayıtlı bulunan taşınmazda 2015 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı adına Çorlu İlçe Müftülüğü'ne verilen tahsis kararının kaldırılmasına karar verildi. Çorlu Belediyesi mülkiyetinde bulunan ve vatandaşlarla hisseli olan parsellerin satışı için encümene yetki verildi.

 

REVİZYON ÇALIŞMASI YAPILACAK

 

İmar planı değişiklik talepleri görüşülmek üzere imar komisyonuna havale edilirken; belediye meclisi ve imar komisyonu üyesi Cihan Gaygusuzoğlu tarafından sunulan imar komisyonu raporu, komisyon görüşleri doğrultusunda karara bağlandı. Plan ve Proje Müdürlüğü dilekçesiyle; Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından 2018 yılında yapılacak olan hal ve otogar binalarının ulaşımını sağlamak adına ileriki yıllarda da şehrin gelişmesi de dikkate alındığında mevcut imar planlarının ulaşım sorunlarını çözemeyeceği; NKÜ Mühendislik Fakültesi'nce hazırlanmakta olan imar planları ile mevcut imar planlarının yaşamsal bağlantı kurulması adına şehrin Çerkezköy girişinde yaklaşık 160 hektar alanda imar planı revizyon çalışmasına başlanması talebi kabul edildi.

 

KARARA BAĞLANDI

 

8 belediye meclis üyesinin dilekçesiyle talep ettiği;  Eski Hastaneler Bölgesi olarak bilinen; içerisinde Erken Cumhuriyet Mimarisinin Trakya'daki en büyük temsilcisi Eski Asker Hastanesi bulunan, Salih Omurtak Caddesi, Şinasi Kurşun Caddesi ve Atatürk Bulvarı arasında kalan 18, 277 ve 1029 adaların içerisinde kalan parsellerin Kent Parkı olması için; ayrıca şehirdeki en eski Osmanlı yapısı olan Fatih Camii, Tarihi Belediye Binası ve Erken Cumhuriyet Dönemi 1. Grup Anıt Eserlerin bulunduğu alana komşu olan Eski Hükümet Binası olarak kullanılan Camiatik Mahallesi 60 ve 664 adaların içerisindeki parsellerin kent meydanı ve yeraltı otoparkı olması için Plan ve Proje Müdürlüğü'nce söz konusu bölgelere ait 1/5000 ölçekli nazım imar planı ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliklerinin hazırlanarak ilgili kurum görüşlerinin tamamlanıp Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na gönderilmesi hususu görüşülerek karara bağlandı.

 

Haber / Ruşa ELMA