"Kapaklı'ya büyük yatırımlar gelecek"

Kapaklı Belediye Meclisi'ne katılan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "2018 yılı Kapaklı'nın yılı olacaktır. Kapaklı'nın nüfusu her yıl artıyor ve bu

GÜNDEM 3.01.2018 19:27:00 0

Kapaklı Belediye Meclisi, 2018’in toplantısı Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı başkanlığında, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın katılımıyla gerçekleştirdi.

 

HİZMETLERLE İLGİLİ İSTİŞARE HALİNDEYİZ

 

Saat 14:00’da Uzunhacı Mahallesi Muhtarlık binasında düzenlenen toplantıda gündem öncesi konuşan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, meclis toplantısını, Tekirdağ’ın büyükşehir olması ile birlikte Kapaklı’ya bağlanan Uzunhacı Mahallesi’nde yaparak bir ilki gerçekleştirdiklerini ifade etti. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Kapaklı Belediyesi’nin 2018 yılında Kapaklı’ya neler yapılabileceği noktasında istişare halinde olduğunu söyleyen Mandalı “Büyükşehir Belediye Başkanımız her konuşmasında 2018 yılının Kapaklı’nın yılı olacağını ifade etti” diyerek beklentilerini dile getirdi.

 

NÜFUS ARTIYOR, TALEPLER DE ARTIYOR

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da Kapaklı’ya değer verdiğini ifade ederek “Kapaklı’ya erken saatlerde gelerek esnafımız ve vatandaşlarımızın sorunlarını dinledik. 2018 yılı Kapaklı’nın yılı olacaktır. Kapaklı’nın nüfusu her yıl artıyor ve buna paralel olarak da talepler de artıyor. Sizlerle sık sık bir araya geleceğiz” dedi.

 

NÜFUSU 115 BİNİ BULACAK

 

Meclisin Uzunhacı’da toplanmasının kendisini mutlu ettiğini söyleyen Albayrak “Parlayan yıldız olan Tekirdağ’ın ilçesi Kapaklı da bu yıl gerçek yerini alacak” dedi. 25 Ocak’ta nüfusların açıklanacağını söyleyen Albayrak, Kapaklı’nın nüfusunun 115-117 binlere çıkacağını tahmin ettiğini belirtti. Kapaklı’nın geleceğe dönük alt yapı hamlesini başlatacaklarını kaydeden Albayrak “Bu süreç içinde Tekirdağ genelinde 850 kilometre yol yaparken çok zorlandık. Vatandaş her zaman haklıdır. Kapaklı’ya büyük yatırımlar gelecek. Bu konuda hepimize büyük görevler düşüyor” dedi.

 

KAPAKLI GEREKLİ YATIRIMLARI ALAMADI

 

Kapaklı’da yapacakları su deposu ile su sıkıntısını çözeceklerini kaydeden Albayrak, “Kapaklı tertemiz bir su içecektir. Alt yapı aşamasında gerçekten sabırlı olalım” dedi. Toplantıda konuşan AK Parti Grup Sözcüsü Akın Yılmaz da Kapaklı’nın 3.5 yılda gerekli yatırımları alamadığını dile getirdi. Kapaklı’nın ciddi sıkıntılarının olduğunu söyleyen Yılmaz, halkın hizmet beklediğini dile getirdi.

 

DENETİM KOMİSYONU BELİRLENDİ

 

Konuşmaların ardından Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak toplantıdan ayrıldı. Toplantının ilk gündem maddesinde denetim komisyonu üyelerinin seçimi yapıldı. Komisyona CHP grubundan Ender Dubaz, Muzaffer Yıldıran, İlhan Çetinkaya seçilirken, AK Parti grubundan da Metin Kanat ve İbrahim Aktürk seçildi. 2018 yılı için meclis tatil ayı Ağustos olarak belirlenirken, belediyeye ait hisse satışı da karara bağlandı. Denetim Komisyonu toplantılarına belediye ve bağlı kuruluşları dışındaki kamu kurum ve kuruluşlarından görevlendirilenler ile kamu kurumu dışındaki diğer uzman kişilere ödenecek olan günlük ödeme miktarının üst sınır olarak belirlenmesinin ardından Belediye Başkan Yardımcılarına ödenecek olan aylık ödenek de Belediye Başkan maaşının 3’te 2’sini aşmayacak şekilde karara bağlandı. Meclis Başkan ve üyelerine, Meclis ve Komisyon toplantılarına katıldıkları her gün için ödenecek huzur hakkı, belediye bünyesinde çalışan zabıta memurlarına verilecek olan fazla çalışma ücretleri, tam zamanlı sözleşmeli personel olarak çalışan personelin aylık çalışma ücretleri ve tam zamanlı sözleşmeli personel olarak çalıştırılacak olan personelin aylık çalışma ücretlerinin karara bağlanmasının ardından belediye hissesinin satışı görüşüldü. Kapaklı Belediye Başkanlığı Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü kuruluş, görev ve çalışma esasları yönetmeliği ve Nobel Kimya Ödülü Alan Aziz Sancar isminin Karaağaç Mahallesi’nde bulunan parka verilmesi oy birliği ile karara bağlandı.

 

KOMİSYONA HAVALE EDİLDİ

 

Kapaklı Belediye Başkanlığı Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü görev ve çalışma yönetmeliğinin oybirliği ile kabul edilmesinin ardından gündeme eklenen önergeler görüşüldü. Cumhuriyet Mahallesi’nde bulunan 2 bin 145 metrekarelik belediye hissesinin kapalı yer altı otoparkı yapılmak üzere, Cumhuriyet Mahallesi’nde bulunan bin 116 metrekarenin tamamının Sosyal Hizmetler ve engelliler binası yapılmak üzere Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne bedelsiz tahsis edilmesi konuları Plan Bütçe ve İmar Komisyonuna havale edildi.

 

İKİNCİ OTURUM CUMA GÜNÜ

 

Kapaklı Recep Güven Parkı’nın bulunduğu alana Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne katlı otopark yapmak üzere 25 yıllığına verilmesi için Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’ya yetki verilmesi oybirliği ile kabul edilirken, 31 Aralık’ta kiralık sözleşmeleri dolan Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğünün yedi aracının tekrar kiralama sözleşmelerinin yenilenmesi de oy birliği ile karara bağlandı. Cuma günü saat 16:00’da yeniden toplanacak olan meclis, komisyonlara havale edilen konuları görüşecek.

 

Haber / Gülay YİĞİT SEZEN