Yüzde 50 hibe desteği

Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Kapsamında Bireysel Sulama Sistemleri hibe başvuruları önceki gün başladı. Tebliğle tarımsal faaliyetler için geliştirilen modern basınçlı bireysel su

GÜNDEM 3.01.2018 14:22:00 0
Yüzde 50 hibe desteği

Program yatırımlardan; tarla içi damla sulama sistemi kurulumu, tarla içi yağmurlama sulama sistemi kurulumu, tarla içi mikro yağmurlama sulama sistemi kurulumu, tarla içi yüzey altı damla sulama sistemi kurulumu, Lineer veya Center Pivot sulama sistemi kurulumu, tamburlu sulama sistemi kurulumu, güneş enerjili sulama sistemi kurulumu konularını kapsıyor.

 

 60 GÜN İÇİNDE BAŞVURU YAPILABİLECEK

 

Başvurular, programın uygulama yılı itibarıyla 1 Ocak’ta başladı. Başvurular 60 gün içinde, mesai bitimine kadar, başvuru sahipleri tarafından dosya halinde tek nüsha olarak elden il müdürlüğüne teslim edilerek yapılacak. Bakanlık tarafından oluşturulan güncel Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) kayıtlı olmak şartıyla, başvuru sahibi Yatırım Konularından sadece biri için tek bir parselde başvuru yapabilir. Kırsal kalkınma destekleri kapsamında daha önce bireysel sulamaya ilişkin hibe desteğinden yararlananlar, bu tebliğ kapsamında aynı yatırım konusunda başvuru yapamazlar. Ancak, farklı parsel için farklı yatırım konusunda başvuru yapabilirler. Başvuru sahipleri, başvuruları kabul edilmesi halinde; hibeye esas mal alım tutarının yüzde 50'si oranındaki katkı payını, ayni katkıyı, referans fiyat farkını ve toplam mal alım tutarına ait KDV'nin tamamını kendi öz kaynaklarından temin etmekle yükümlü ve sorumlular. Hibeye esas mal alım tutarı 1 milyon lirayı geçmeyecek. Mal alım bedellerinin bu miktarı aşması durumunda, aşan kısım yatırımcı tarafından ayni katkı olarak karşılanacak.

 

Haber / Menşure KARDEŞ