Trakya 2018'e merhaba dedi

Trakya yeni yılı coşkulu bir şekilde karşıladı. Edirne'de 5 dereceye kadar düşen soğuk havaya rağmen ışıl ışıl süslenen Saraçlar Caddesi'nde toplanan kalabalık, yeni yıla sokakta girdi. Tekird

GÜNDEM 1.01.2018 16:26:00 0
Trakya 2018

Edirne Belediyesi tarafından yeni yıl öncesi kentin en işlek yeri olan Saraçlar Caddesi rengarenk süslendi. Her yıl düzenlenen etkinlikler ve konser ise 2 aydır işçilerin maaşlarını ödeyemediği gerekçesiyle Edirne Belediyesi tarafından iptal edildi. Buna rağmen Saraçlar Caddesi'ne toplanan vatandaşlar, yılbaşı süslemelerinde hatıra fotoğrafı çektirdi. Saatler gece yarısını gösterdiğinde hep bir ağızdan 10'dan geriye sayan kalabalık yeni yıla 'merhaba' dedi. Soğuk hava nedeniyle birçok kişi ise eğlence mekanlarını tercih etti.

 

ATATÜRK MEYDANI'NDA TOPLANDILAR

 

Çorlu’da da Atatürk Meydanı'nda toplanan kalabalık yeni yılı sokakta karşıladı. Eğlence mekanlarını tercih edenler ise müzik eşliğinde gönüllerince eğlendi.

 

YENİ YILA POLİSLERLE GİRDİ

 

Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan da, yeni yıla il merkezindeki görevli polislerle girdi. Vali Ceylan ve beraberinde Tekirdağ Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, İl Jandarma Komutanı Şahin Karakaş ile birlikte görevdeki personeli ziyaret etti. Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü il genelinde 970 personel ile yılbaşı gecesi görev alırken, saatler gece yarısını gösterdiğinde bazı noktalarda havai fişekler atıldı. Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan ise il merkezinde görevli emniyet personelinin yeni yılını kutladı.

 

TÜM PERSONEL GÖREV BAŞINDA

 

2018 yılının hem Tekirdağ hem de tüm Türkiye için hayırlı geçmesi temennisinde bulunan Ceylan, il genelinde asayişi bozacak olumsuz bir durumun yaşanmadığını ifade etti. Emniyet güçlerinin vatandaşların huzurlu ve mutlu bir yılbaşı geçirmeleri için sabaha kadar görevlerine devam edeceğini söyleyen Ceylan “Biz de gerek emniyet ekiplerimizi gerekse de jandarma ekiplerimizi bizzat ziyaret ederek, yanlarında olmak istedik. Onların ziyaret ederek yanlarında olduğumuzu belirtmek ve göstermek istedik. İnşallah 2018 yılı ilimiz için Türkiye için hayırlı bir yıl olur. Umarım hep birlikte huzurlu bir yıl geçiririz. Şu ana kadar il genelinde sıkıntılı olumsuz bir durum yok. Tüm ilçelerimizde emniyet ve jandarma ekiplerimiz bilfiil çalışıyorlar. Biz de çalışmaları yerinden inceleyerek kontrolleri sağlıyoruz” dedi. Tekirdağ Emniyet Müdürü Mustafa Aydın da hasta ve izinliler dışında tüm personelin görev başında olduğunu kaydetti. Daha sonra görevli personele baklava ve çay ikram edildi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ